Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Stoch a Hromada budú mať nového kouča. Šilhavý v Slavii skončil

Predstavenstvo futbalovej Slavie Praha v utorok odvolalo trénera Jaroslava Šilhavého, ako aj jeho asistentov Jiřího Chytrého a Milana Veselého.

19.12.2017 18:16
debata

Reagovalo tak na neuspokojivé výkony mužstva počas jesennej časti. Nástupcu kouča, ktorý v minulej sezóne doviedol tím k majstrovskému titulu, zatiaľ neoznámili. Nedávno sa špekulovalo o záujme o libereckého trénera Jindřicha Trpišovského.

„Chceme posunúť Slaviu k najvyšším futbalovým métam. Vyhodnotenie jesennej sezóny nám ukazuje, že musíme urobiť viac organizačných, procesných a personálnych zmien, čo je teraz v rukách nového športového riaditeľa Jana Nezmara, ktorý dostal právomoc zostaviť si tím športového úseku podľa svojho zváženia,“ uviedol predseda predstavenstva Jaroslav Tvrdík.

Šilhavý viedol Slaviu od septembra 2016, keď prišiel z Dukly Praha ako nástupca po Dušanovi Uhrinovi. Slavia pod jeho vedením prekonala historický rekord ligy, keď neprehrala v 36 stretnutiach za sebou a po ôsmich rokoch získala titul.

V priebehu aktuálnej sezóny však vyhrala len deväť zo 16 duelov a na vedúcu Plzeň stráca 14 bodov. Navyše nepostúpila zo skupiny Európskej ligy UEFA. Dres Slavie obliekajú aj slovenskí futbalisti Miroslav Stoch a Jakub Hromada.

debata chyba
Viac na túto tému: #Slavia Praha #HET liga #Jaroslav Šilhavý