Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Famózna séria Celticu sa skončila. V nedeľu mohol hrať päť zápasov a nedal by gól

V nedeľu sa skončila unikátna séria futbalistov škótskeho Celticu Glasgow. Tí prehrali na pôde edinburského tímu FC Heart of Midlothian vysoko 0:4, v najvyššej domácej súťaži tak nebodovali prvýkrát po 69 dueloch.

18.12.2017 11:29
Brendan Rodgers Foto: ,
Tréner Celticu Brendan Rodgers so svojimi zverencami.
debata

Ich séria sa začala v máji 2016 a trvala 585 dní. V minulosti ťahal Celtic šnúru 62 duelov bez prehry, bolo to v rokoch 1915 – 1917. V súčasnosti je Celtic na čele najvyššej domácej súťaže, no len dva body pred Aberdeenom.

O ukončení rekordného ťaženie Celticu rozhodli Hearts dvoma gólmi v každom polčase. Skóre otvoril ešte len šestnásťročný Harry Cochrane a oslávil premiérový zásah v kariére. Nadviazal na neho severoírsky reprezentant Kyle Lafferty.

Po zmene strán sa dvakrát presadil srbský stredopoliar Manuel Milinkovič. Celtic ale zostal na čele tabuľky s dvojbodovým náskokom pred Aberdeenom a zápasom k dobru.

„Najprv chcem vzdať hold Hearts. Absolútne si zaslúžili vyhrať, boli lepším tímom. Nevyrovnal sme sa s ich fyzickými kvalitmi, urobili sme príliš veľa chýb. Dnes by sme mohli hrať päť zápasov a nedali by sme gól,“ uviedol Rodgers, ktorý zároveň zablahoželal svojim zverencom k sérii.

„Boli absolútne úžasní viac ako 18 mesiacov. Takáto prehral samozrejme bolí, ale oni si udržia hlavu hore,“ povedal.

Famózna séria Celticu trvala 56 ligových zápasov, z ktorých 47 glasgowský tím vyhral a v deviatich remizoval. Víťazstvom zelenobielych sa skončilo aj päť duelov Škótskeho pohára a osem zápasov Ligového pohára.

debata chyba
Viac na túto tému: #Celtic Glasgow #Hearts