Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Inter odvrátil trapas až v rozstrele. Spalletti: Ukázali sme charakter

Obrovské problémy mal vedúci tím talianskej futbalovej Serie A Inter Miláno s postupom cez treťoligového súpera v domácom pohári.

13.12.2017 10:57
inter Škriniar Foto: ,
Hráči Interu sa tešia z postupu do štvrťfinále Talianskeho pohára. S číslom 37 aj Milan Škriniar.
debata

Na ceste do štvrťfinále vyradil tím Pordenone až po penaltovom rozstrele. Za 120 minút gól nepadol.

Inter zahájil osemfinále pohára ako prvý z favoritov a lídra Serie A takmer vychytal výborne hrajúci brankár Simone Perilli. Aj v rozstrele zlikvidoval dve penalty, jednu aj z kopačky slovenského stopéra Milana Škriniara. Až v siedmej sérii rozhodol japonský obranca Juto Nagatomo.

„Mali sme problémy s pohybom, najmä v prvom polčase sme hrali veľmi sebecky. S postupom času to bolo pre nás viac a viac psychicky náročnejšie. Klobúk dole pred ich brankárov, chytal skutočne výborne. Penaltový rozstrel je lotéria, ale moji hráči v ňom ukázali charakter. Najdôležitejšie je, že sme postúpili,“ vravel po zápase kouč Interu Luciano Spalletti.

Rozhodujúci gól strelil v siedmej sérii Nagatomo.

„Pred svojím pokusom som si veril. Bol som síce unavený, ale snažil som sa byť pokojný. Bol to náročný zápas, súper hral veľmi dobre v obrane. Čakajú nás ďalšie náročné zápasy, chceme pokračovať na víťaznej vlne,“ uviedol japonský obranca.

Inter vo štvrťfinále pohára môže naraziť na milánskeho rivala AC, ktorý v stredu večer hostí Veronu. Obhajca trofeje Juventus Turín na budúci týždeň nastúpi proti FC Janov.

debata chyba
Viac na túto tému: #Inter Miláno #Milan Škriniar #Taliansky pohár