Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hrdina futbalového víkendu do útoku ísť nechce. Nevie vraj poriadne behať

Brankár Beneventa Alberto Brignoli, ktorý v nedeľňajšom ligovom zápase hlavičkou v nastavení senzačne rozhodol o remíze svojho celku 2:2 s AC Miláno, neuvažuje, že by sa preškolil na útočníka. Podľa svojich slov nevie behať.

04.12.2017 20:56
Alberto Brignoli Foto: ,
Alberto Brignoli.
debata

Brignoli hlavičkou vo výskoku zaistil Beneventu nielen prvý bod v sezóne, ale aj v histórii Serie A. Za efektný gól by sa nemusel hanbiť žiadny útočník, tým sa ale hrdina ligového kola stať nechce. „Neviem behať. Nemám na to trpezlivosť,“ povedal Brignoli v rozhlasovom programe 105 Friends.

Strelený gól bol pre dvadsaťšesťročného gólmana o to cennejší, že v bránke Milána bol Gianluigi Donnarumma. Osemnásťročný talent, o ktorom sa predpokladá, že bude talianskou reprezentačnou stálicou po končiacom Gianluigim Buffonovi.

„Je mi Donnarummu ľúto, veď som tiež brankár. Jedného dňa budem svojim deťom rozprávať, že som mu dal gól,“ povedal Brignola, ktorý je v Benevente na hosťovaní z Juventusu.

„Za desať rokov sa bude o Gigim hovoriť tak, ako teraz hovoríme o Buffonovi, čo je môj kolega. Aj keď ‚kolega‘ je asi prehnané, len sme spolu v lete trénovali,“ dodal brankár, ktorý od príchodu do Juventusu v roku 2015 hosťuje už v piatom klube.

debata chyba
Viac na túto tému: #Benevento #Alberto Brignoli