Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hetrikový hrdina Rooney: Jeden z najkrajších gólov, aký som kedy dal

V predchádzajúcich zápasoch sa strelecky trápil nielen on, ale aj celé mužstvo. V stredu však Wayne Rooney potvrdil, že stále patrí medzi elitných kanonierov. Bývalý kapitán anglickej reprezentácie mal najväčšiu zásluhu na triumfe Evertonu nad West Hamom 4:0.

30.11.2017 08:26
Rooney Foto: ,
Wayne Rooney (v popredí) strelil do siete West Hamu tri góly.
debata

Rooney sa prezentoval hetrikom a Everton zásluhou triumfu poskočil v tabuľke Premier League o štyri miesta na 13. pozíciu. Zápas z tribúny pozorne sledoval nový kouč liverpoolskeho klubu Sam Alardyce, ktorý na poste hlavného trénera Toffees nahradí Davida Unswortha.

Rooney skompletizoval hetrik gólom z vlastnej polovice ihriska. Dlhý odkop hosťujúceho brankára Joa Harta umiestnil ďalekonosnou strelou priamo do siete.

„Bol to jeden z najkrajších gólov, aký som kedy strelil. Loptu som zasiahol presne ako som chcel a do strely dal všetku silu. A že to bol môj prvý hetrik v drese Evertonu? O to je tento moment špeciálnejší,“ tešil sa po zápase Rooney, ktorý sa vrátil do svojho materského klubu po 12-ročnom pôsobení v Manchestri United.

Tridsaťdvaročný útočník chýbal v zostave Evertonu v predchádzajúcom zápase proti Southamptonu. V stredu ho Unsworth zaradil do stredovej formácie a Rooneymu pozícia sedela. V strede poľa hral aj v reprezentácii, ktorú vtedy viedol práve Allardyce.

„Sam Allardyce je veľmi dobrý tréner. S jeho príchodom začína v našom klube nová kapitola. Som si istý, že prinesie nové nápady. Celá kabína sa už teší na spoluprácu s ním,“ dodal Rooney.

Everton sa po sľubnom vstupe do sezóny začal prepadať v tabuľke na spodné priečky a ocitol sa aj blízko pásma zostupu. Stratou miesta na to doplatil holandský kouč Ronald Koeman, ktorého v októbri dočasne nahradil Unsworth.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Wayne Rooney #Premier League #Everton FC