Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Marcelo sa priznal k daňovým únikom, úrady sa zamerali na ďalšiu hviezdu Realu

Obranca Realu Madrid Marcelo sa pred súdom priznal k daňovým únikom. Brazílsky futbalový reprezentant sľúbil, že španielskym úradom doplatí dlžnú čiastku, ktorá činí takmer pol milióna eur.

29.11.2017 16:05 , aktualizované: 17:06
Marcelo Foto: ,
Obranca Realu Madrid Marcelo (vo výskoku).
debata

Marcelo bol podobne ako ďalší hráči podozrivý, že prostredníctvom zahraničných spoločností zatajil príjmy z osobnostných práv.

Dvadsaťdeväťročný krajný obranca podľa vyšetrovateľov štát oklamal na daniach v rokoch 2011 až 2013. Marcelo prišiel do Realu v roku 2007 z brazílskeho Fluminense.

V madridskom tíme sa vypracoval na jedného z najlepších ľavých obrancov súčasnosti a s „Bielym baletom“ vyhral štyrikrát španielsku ligu a trikrát Ligu majstrov.

Deň po Marcelovom priznaní španielske úrady oznámili, že v ich hľadáčiku je ďalší hráč Realu Madrid Luka Modrič. Chorvátsky stredopoliar sa podľa štátneho zastupiteľstva dopustil spoločne s manželkou Vanjou v rokoch 2013 a 2014 daňových únikov z osobnostných práv vo výške 870 728 eur.

Modrič, ktorý prišiel do Realu v roku 2012 z Tottenhamu, na to údajne využíval firmu z Luxemburska. Úrady sa zároveň zaujímajú o jeho firmu so sídlom na ostrove Man, ktorý patrí k daňovým rajom.

Pre daňové podvody vlani v Španielsku odsúdili barcelonského útočníka Lionel Messi, 21 mesiacov väzenia si však za mrežami odpykať nemusí. Začiatkom októbra dostal sedemmesačný trest bývalý obranca Realu Ricardo Carvalho.

Kvôli daniam má problémy aj hviezdny kanonier „Bieleho baletu“ Cristiano Ronaldo. Vyšetrovaní boli aj Ángel Di María, Javier Mascherano, Radamel Falcao či Fabio Coentrao.

debata chyba
Viac na túto tému: #Real Madrid #Marcelo