Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nevídaný zápas v Dortmunde. Schalke prežilo peklo, aby mohlo snívať

Dva mesiace nepoznali chuť víťazstva. Po skvelej úvodnej štvrťhodine im nemala uniknúť. Lenže vo futbale nič nie je nemožné.

26.11.2017 13:54
Schalke Foto: ,
Schalke prehrávalo v polčase 0:4. Napokon vybojovalo bod.
debata

„Môžeme tu stáť a rozprávať sa aj hodinu, ale určite nenájdem vysvetlenie. Vediete 4:0, súpera úplne rozoberáte a potom sa stane toto. Nerozumiem tomu. Neexistuje žiadne ospravedlnenie toho, že sme nevyhrali,“ neveriacky krútil hlavou pred nemeckými novinármi Nuri Sahin, stredopoliar Borussie Dortmund.

So spoluhráčmi v sobotu fantasticky vykročili za ukončením série bez víťazstva. V rozmedzí 12. a 25. minúty strelili štyri góly. Prvý polčas snov však po zmene strán vystriedal hrôzostrašný druhý. Schalke 04 vstalo z popola. Hlavička Nalda v 94. minúte znamenala zaslúženú remízu 4:4 v lokálnom derby.

„Po prestávke sme si v šatni povedali, že chceme vyhrať polčas. Držať lepšie loptu, byť aktívnejší a kontrolovať hru. Nad vyrovnaním sme vôbec nepremýšľali. Hrať v takej atmosfére za stavu 0:4 je ako byť v pekle. Pýtal som sa štvrtého rozhodcu, či nemôžeme hrať iba 70 minút. Stav 1:4 s nami neurobil nič. Keď bolo 2:4, začali sme dúfať. Znížili sme na 3:4 a začali veriť,“ hodnotil pre Sky Sport šťastný kouč hostí Domenico Tedesco.

Hráči ho po zápase požiadali o nedeľňajšie voľno. „Žiaden problém,“ odvetil.

Pre neutrálneho fanúšika to bolo stretnutie, ktorému nechýbalo nič. Jeho zlomovým okamihom bolo vylúčenie Pierra-Emericka Aubameyanga. Gabonský rýchlik aj napriek tomu, že mal žltú kartu nešetrne zozadu fauloval Amina Harita a rozhodca Aytekin nemal inú možnosť. „Bolo to zbytočné,“ hneval sa brankár domácich Roman Weidenfeller.

Skrat druhého najlepšieho strelca Bundesligy hosťom z Gelsenkirchenu výrazne pomohol. Tlačili sa do zakončenia, súpera zamkli na polovici a dvomi gólmi dokonali jeden z najkrajších návratov v histórii futbalu. V najvyššej nemeckej súťaži sa tento husársky kúsok podaril iba Bayernu Mníchov.

„Šialenstvo! Celý svet miluje takéto zápasy. Keby to bol príbeh z knihy, koľko ľudí by si pýtalo, čo je to za nezmysel?“ kládol rečnícku otázku brankár Schalke Ralf Fährmann.

„Toto derby vstúpilo do dejín. Nikto z nás ešte nezažil takýto návrat do zápasu. Keď Naldo vyrovnal, cítil som sa ako vo sne,“ nechal sa počuť Harit.

„Stratil som hlas, získal vieru. Máme bod, ostatné je história. Keby zápas trval ešte o 5 minút dlhšie, vyhrali by sme,“ vravel Leon Goretzka. „Mám 35 rokov, ale toto je niečo nové. Som pyšný, nikdy na to nezabudnem,“ tešil sa Naldo.

debata chyba
Viac na túto tému: #Bundesliga #Schalke 04 Gelsenkirchen #Borussia Dormund