Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tri body po dvoch mesiacoch. Karvinú nakopol Slovák s vietnamskými koreňmi

Český futbalový klub MFK Karviná sa po takmer dvoch mesiacoch dočkal triumfu v tamojšej najvyššej súťaži HET lige 2017/2018. Mužstvo zo Sliezska zvíťazilo v nedeľňajšom dueli 14. kola nad Jabloncom (2:1) a preťalo päťzápasovú sériu bez výhry, ktorá trvala od 24. septembra a úspešného vystúpenia proti Brnu (2:1).

21.11.2017 09:48
Patrik Le Giang Foto: ,
Zákrok Patrika Le Gianga v reprezentačnom drese do 21 rokov.
debata

V klube sa v priebehu spomenutého obdobia odhodlali k zmene na trénerskom poste, keď Jozefa Webera nahradil bývalý československý reprezentant Lubomír Vlk.

Päťdesiattriročný kouč chcel mužstvu pred duelom s Jabloncom vliať nový impulz, a tak sa rozhodol do bránky postaviť slovenského gólmana Patrika Le Gianga.

„Premýšľal som o tom dva týždne. Aj druhý brankár Martin Berkovec tvrdo trénoval, ale nakoniec sme sa rozhodli takto,“ prezradil podľa portálu sport.cz niekdajší obranca Vítkovíc a portugalského FC Porto, ktorému tento ťah vyšiel dokonale. Slovák vietnamského pôvodu Le Giang viackrát podržal svoje mužstvo a výraznou mierou prispel k víťazstvu.

Karviná už trojbodový zisk nutne potrebovala, keďže pred zápasom figurovala v pásme zostupu. Po výhre sa vyšvihla na 12. miesto (11 bodov, pozn.).

„Som vďačný za dôveru, ktorú som dostal. Podali sme tímový výkon, aj keď v prvom polčase sme súpera nenapádali tak, ako by sme mali. Tréneri nám to vyčítali. Som šťastný, že sa nám podarilo vyhrať. Dúfam, že sa šťastena konečne otočila na našu stranu a v posledných dvoch jesenných dueloch ešte získame nejaké body. Teraz sa už sústredíme na najbližší zápas v Ostrave,“ skonštatoval podľa klubového webu 25-ročný Patrik Le Giang.

debata chyba
Viac na túto tému: #Jablonec #Karviná #HET liga #Patrik Le Giang