Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Icardi je dravec. V pokutovom území i v živote

Množstvo špecifických tetovaní. Záľuba v prírode i veľkých provokáciách. Rozbitie manželstva bývalého spoluhráča i vyhrážky smrťou.

20.11.2017 20:30
Mauro Icardi Foto: ,
Mauro Icardi.
debata

Maurovi Icardimu sa na futbalovom ihrisku darí najlepšie v kariére. V nedeľu prispel dvoma gólmi k víťazstvu Interu Miláno nad Atalantou Bergamo. V súkromnom živote má však povesť kontroverzného mu­ža.

Lásku odštartoval tablet

Debaty o Argentínčanových nesporných futbalových kvalitách zatienil rok 2013. Jeho veľavravnú prezývku – Zlaté dieťa z Rosária – vymenili slová ako zradca či záletník.

Icardi a modelka Wanda Narová mali slabosť jeden pre druhého. Všetko odštartoval tablet, ktorý bol pre sympatickú blondínku skôr zámienkou na flirtovanie s novým objavom ako želaním. Icardi jej ho mal priniesť zo Spojených štátov (bol k dispozícií skôr ako v Taliansku), kde absolvoval prípravný turnaj.

Dvadsaťštyriročný futbalista splnil jej prianie. Vzájomná komunikácia sa medzi oboma zaľúbencami rozprúdila a vyvrcholila o niekoľko mesiacov, počas letnej dovolenky na Liparských ostrovoch.

„Raz mi navrhla, aby som sa pridal k nej a Maximu Lopézovi (vtedajší manžel Narovej, pozn.) a šiel s nimi na dovolenku. Jeden večer som ležal v posteli a počúval reagge. Prišla ku mne bez ohlásenia a sadla si vedľa mňa. V tom čase sa jej manželstvo rozpadalo,“ píše sa v Icardiho biografii Sempre avanti (Stále vpred).

Odmietol podanie rúk

Kritika na Icardiho adresu sa valila zo všetkých strán. Kvôli incidentu ho viackrát opomenuli v argentínskej reprezentácii. Z kamarátskeho vzťahu s bývalým spoluhráčom Lopézom sa stala vojna. Pri vzájomných stretnutiach Maxi odmietol podať Icardimu ruku, na čo zvodca reagoval temperamentným spôsobom.

„Je to neúctivé a ignorantské gesto. Som chlap, podal som mu ruku, ale on ju odmietol,“ povedal útočník Interu. Momentálne sa s Narovou starajú o päť detí – tri sú Maxiho, dve Icardiho. Všetky majú svoje miesto na tele horkokrvného Juhoameričana. Lopézove deti má vytetované na ramene, svoju dcérku Isabellu na ľavom a Francescu na pravom lýtku.

Aféra s Narovou nie je jediným Icardiho výstrelkom. Vo februári 2015 prehrali Milánčania na ihrisku Sassuola 1:3, čo sa nepáčilo skalným fanúšikom čiernomodrých. Jediný strelec Interu sa spolu s prihrávajúcim Fredym Guarínom postavili pred ultras.

„Bolo tam veľa nadávok a nevraživosti. V tom zhluku nahnevaných fanúšikov som videl malého chlapca, ktorý chcel môj dres. Hodil som mu ho, ale jeden zo starších mužov mi ho hodil späť so slovami, že som kus ho..a. Spoluhráči ma v šatni nazývali hrdinom. Nikto sa totiž neodvážil čeliť ultras,“ spomína Icardi.

Nechcený kapitán

V najbližšom domácom stretnutí sa na štadióne Giuseppeho Meazzu objavil transparent s nápisom: „Využil si dieťa na svoju obhajobu, aby si mohol na nás hádzať špinu. Nie si muž. Nie si náš kapitán. Si len kus ho..a.“

O niekoľko dní Icardi na protest neoslavoval svoj gól do siete Palerma. „Postavím sa hocikomu. Koľko ich je? 50? 100? 200? Privediem z Argentíny kriminálnikov a tí ich postupne odstránia,“ reagoval podráždene. Neskôr sa za tento výrok ospravedlnil.

Ofenzívny líder Interu nemá najlepšie vzťahy s fanúšikmi ani dnes, ale naposledy im nedal na výber. Jeho dvom skvelým gólovým hlavičkám tlieskali vo veľkom. Nechcený kapitán dal viac ako polovicu gólov Interu v tomto ročníku (13 z 25).

„V pokutovom území je to zviera, ktoré si vždy nájde voľné miesto,“ povedal o Icardim bývalý kouč Interu Stefano Pioli. „Má chrbtovú kosť ako Ibrahimovič. Chce na nej niesť zodpovednosť. Skvelý chlapík, profesionál, kapitán. Je to veľký šampión, stále myslí len na víťazstvo. Pred bránkou súpera je ako dravec vrhajúci sa na svoju korisť,“ doplnil terajší kouč Milánčanov Luciano Spalletti.

Koho si podá Icardi nabudúce?

debata chyba
Viac na túto tému: #Inter Miláno #Mauro Icardi