Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Geniálny pas. Asistencia Štetinu položila základ sparťanskej výhry

Futbalisti Sparty Praha v predohrávke 14. kola prvej českej ligy vydreli výhru 1:0 nad Jihlavou a minimálne do soboty sa bodovo dotiahli na tretiu Slaviu. Jihlava prehrala štvrtý z posledných piatich duelov a môže spadnúť do zostupového pásma. O výhre pražského tímu rozhodol hneď v úvode Václav Kadlec.

17.11.2017 17:31
Lukáš Štetina Foto: ,
Lukáš Štetina.
debata

Sparta, ktorá deň pred stretnutím oslávila 124. výročie založenia, nastúpila v základnej zostave aj s uzdraveným Václavom Kadlecom. Prvýkrát od júlového zranenia sa medzi náhradníkmi objavil tiež aj turecký stopér Kaya, naopak na lavičke nebol Rosický.

Stávka na Kadleca, ktorý sa vrátil po mesačnej pauze, sa domácim vyplatila. Český reprezentant si už v 4. minúte nabehol na perfektný pas od slovenského stopéra Lukáša Štetinu a sám pred jihlavským brankárom sa nemýlil.

O päť minút neskôr mohla Jihlava po zmätkoch v obrane Sparty vyrovnať, ale Ikaunieksa vychytal Štetinov kolega zo slovenskej reprezentácie brankár Martin Dúbravka. Sparta potom mala aj ďalšie šance, ale nevyužila ich.

„Po prvom polčase som bol nahnevaný, pretože sme mali šance a nepremenili sme ich. Veľmi dobre sa pamätáme, čo sa stalo v Zlíne, takže vieme, že takého zápasy treba rozhodnúť. Tým, že sme nedali druhý gól, to bolo také upracované,“ hodnotil duel kouč Sparty Andrea Stramaccioni.

„V prechodovej fáze sme mali náznaky šancí, ale chýbal nám pokoj a presnosť. A pretože rovnaké sa dá povedať o Sparte, tak to dopadlo, ako to dopadlo,“ uviedol tréner Jihlavy Ivan Kopecký.

debata chyba
Viac na túto tému: #Sparta Praha #Lukáš Štetina #HET liga