Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Tréner Herthy tvrdo kritizuje Dudu: Po 60 minútach sa už nedokáže hýbať

Kondičná pripravenosť slovenského futbalového reprezentanta Ondreja Dudu stále nie je na požadovanej úrovni. Myslí si to jeho tréner v nemeckom klube Hertha Berlín Pál Dárdai.

16.11.2017 15:22
Ondrej Duda Hertha Foto: ,
Ondrej Duda.
debata (5)

Dvadsaťdvaročný rodák zo Sniny po minuloročných ME vo Francúzsku zamieril do tímu „starej dámy“ z Legie Varšava, no premaródoval prakticky celú sezónu 2016/2017 a na pohode mu nepridalo ani zranenie členka počas letnej prípravy na aktuálny ročník. Duda sa však napokon postupne prebojoval do zostavy Berlínčanov a 1. októbra si v dueli proti majstrovskému Bayernu Mníchov (2:2) otvoril strelecký účet v I. bundeslige.

Podľa Dárdaia však stále nie je v stave zvládnuť plnú záťaž. „Po 60 minútach sa už nedokáže hýbať. Je ťažké začínať zápas s vedomím, že ho budem musieť vystriedať,“ povedal 41-ročný maďarský kormidelník v interview pre nemecký Bild.

Duda v doterajšom priebehu sezóny na klubovej úrovni nastúpil v 11 súťažných dueloch, no celých 90 minút odohral akurát v jedinom – v Európskej lige proti Athleticu Bilbao. Niet preto divu, že Dárdaiovi v ostatných týždňoch došla trpezlivosť a na Slovákovej pozícii sa častejšie objavoval Rakúšan Valentino Lazaro.

„Valentino dokáže odbehať celé stretnutie, Ondrej môže byť užitočný v druhom polčase,“ podotkol Pál Dárdai na margo aktuálnej situácie.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Ondrej Duda #Hertha BSC Berlín #pál dárdai