Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

VIDEO: Ironický úsmev, potlesk rozhodcovi. Pozrite si vylúčenie Neymara

Ďalšie zaváhanie, rovnaké výhovorky. Keď pred mesiacom futbalisti Paríža St. Germain stratili v lige prvé body (bez gólov v Montpellieri), len ťažko znášali streleckú nemohúcnosť. Bránku súpera vtedy ohrozili len raz. Namiesto rečí o vlastnom zlyhaní prišli výhovorky. Na stav trávnika, nemilosť arbitrov, poľovanie súpera.

23.10.2017 09:46 , aktualizované: 16:04
Neymar Foto: ,
Neymar dostáva červenú kartu v súboji proti Marseille.
debata (2)

V nedeľu sa situácia – s remízovým výsledkom i následným vykrúcaním sa hviezd PSG – zopakovala. Na Stade Vélodrome im poriadne tieklo do topánok. Prehrávali 0:1 i 1:2 a len vďaka Cavanimu, ktorý vyrovnal v 93. minúte, neokúsili prvú prehru v sezóne.

„Stratili sme dva body. Sme sklamaní a frustrovaní. Mali sme viesť 3:1 a bolo by po zápase. Je len našou chybou, že nemáme tri body. Nemali sme súperovi dovoliť vyrovnať,“ neskrýval nespokojnosť s výkonom svojich zverencov kouč domácich Rudi Garcia.

Jeho náprotivok Unai Emery sa pri hodnotení stretnutia vydal úplne inou cestou.

„Bolo to pre nás náročné. Tráva bola vysoká a zápas mal menší rytmus. Chceli sme ho zvýšiť, ale nešlo to. Sme sklamaní z vylúčenia Neymara. Veľakrát ho faulovali, mali by sme takých hráčov chrániť. Rozhodcovia musia premýšľať nad tým, ako provokáciám i agresii zabrániť,“ cituje Emeryho L'Equipe.

Brazílsky krídelník Neymar ukázal dve tváre. Gólovú – parádnou strelou vyrovnal na 1:1. A nervóznu – pri roztržke s Lucasom Ocamposom. Domáceho hráča poslal na zem úderom hlavy do tváre, za čo si vyslúžil druhú žltú kartu a následne červenú. Krátko po tom, ako ho rozhodca vylúčil, mu zatlieskal pred očami a s ironickým úsmevom opustil ihrisko.

„Počas zápasu na mňa fanúšikovia hádzali rôzne predmety. Bolo to prehnané a nespravodlivé. Rozhodca dosiahol, čo chcel. Toto nie je futbal, mám na svojom tele veľa známok po fauloch. Vylúčenie bola moja chyba. Hrali sme pod naše možnosti, vieme byť aj lepší. Trávnik však bol suchý a vysoký. Musíme si zvyknúť na to, že súperi proti nám vyskúšajú všetko,“ povedal Neymar.

Dvadsaťpäťročného najdrahšieho futbalistu sveta sa zastal aj jeho spoluhráč Kylian Mbappé. „Od hráčov sa vyžaduje, aby mali vysokú úroveň. To isté by malo platiť aj pre rozhodcov. Teraz to však neplatilo. Nemôžeme s nimi diskutovať a potom sme všetci svedkami ich šou. Arbiter urobil chybu, že vylúčil Neymara. Bude za ňu potrestaný?“ pýtal sa 18-ročný útočník, ktorý sa včera stal najlepším mladým hráčom do 21 rokov.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Neymar #PSG #Olympique Marseille