Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Stratili sme body, smútia v Neapole. Hrali ako votrelec, chváli tréner Interu

SSC Neapol stratil v 9. kole Serie A prvé dva body v aktuálnom ročníku najvyššej talianskej futbalovej súťaže, keď s Interom Miláno hral bez gólov.

22.10.2017 09:14
Milan Škriniar Foto: ,
Milan Škriniar zastavuje Driesa Mertensa.
debata

Zostal však na prvom mieste tabuľky aj po sobotňajšom večernom šlágri prvého s druhým, pričom Neapol i Inter sú v doterajšom priebehu ročníka 2017/2018 nezdolaní. Lídrom je tím spod Vezuvu so ziskom 25 bodov, modro-čierni za ním zaostávajú o dva body.

Neapolčanov priviedol na trávnik slovenský kapitán Marek Hamšík, ktorý si pred výkopom vymenil v hráčskom tuneli zopár slov s krajanom Milanom Škriniarom, nastupujúcim v základnej zostave Interu. Hráč SSC zotrval na trávniku do 72. min, stopér hostí absolvoval celý zápas.

„Vedeli sme, že Inter je skvelý tím, má výbornú defenzívu a budeme mať ťažkú úlohu. Od úvodného hvizdu sme sa snažili byť aktívni, držať súpera pod tlakom. Darilo sa nám to a utvorili sme si aj pár šancí. Škoda, že aspoň jednu sme nepremenili. Handanovič opäť dokázal, že je vynikajúci brankár,“ uviedol Marek Hamšík pre svoju oficiálnu internetovú stránku.

„Samozrejme, lepšie by bolo mať po deviatich kolách deväť víťazstiev. Ani osem triumfov a jedna remíza však nie je zlá bilancia. Ideme ďalej, sústredíme sa iba na naše výkony. V stredu nás čaká FC Janov,“ dodal Hamšík.

"Odohrali sme veľmi dobrý zápas, ale mohlo to byť aj lepšie. Neapol ukázal výbornú hru, chvíľami ste mali pocit, že máte do činenia s votrelcom, pretože vždy hrá futbal na jeden dotyk a švihal spredu i zozadu. Miestami posúval loptu rýchlosťou tisíc kilometrov za hodinu. Takže bod, pričom sme hrozili aj čímsi väčším, je pozitívny. Učíme sa, ale robíme aj pokroky,“ tlmočil slová trénera Interu Luciana Spalettiho portál football-italia.net.

"Tím hral súdržne, so skvelým prvým polčasom z pohľadu pressingu a držania lopty na súperovej polovici. Mali sme 75-percentnú územnú dominanciu proti veľmi silnému súperovi, nuž si myslím, že sme si počínali dobre. Vzhľadom na to, ako často sme mali loptu v moci a koľkokrát sme vystrelili na bránku, sme stratili dva body,“ hodnotil duel tréner Neapola Maurizio Sarri. Jeho tím prvý raz neskóroval od prehry 0:2 s Atalantou Bergamo 25. februára tohto roku.

Prvý obranný zákrok v zápase vo vlastnom pokutovom území, a úspešný, patril interistovi Milanovi Škriniarovi a prvá strela na bránku na konci 5. min zápasu zase hráčovi SSC Marekovi Hamšíkovi, ktorý minul.

Domáci tím mal v prvom polčase viac z hry a vytvoril si lepšie príležitosti na skórovanie než milánske mužstvo. Do útokov Neapola, ktoré dosť často viedli po ľavej strane, sa aktívne zapájal Hamšík.

Marek Hamšík a Milan Škriniar v osobnom súboji. Foto: Reuters, MAX ROSSI
Marek Hamšík, Milan Škriniar Marek Hamšík a Milan Škriniar v osobnom súboji.

V 20. min brankár Interu Samir Handanovič najprv strelu Josého Callejóna vyrazil a poradil si aj s dorážkou Driesa Mertensa. V 35. min po výbornej prihrávke nebezpečne hlavičkoval Lorenzo Insigne, gólman Milánčanov zvládol aj túto situáciu.

V 38. min Kalidou Koulibaly vzal loptu Škriniarovi a utiekol mu, ale pre hostí to dopadlo dobre. Štyri minúty pred prestávkou spred päťky nebezpečne napriahol Borja Valero, brankár SSC Pepe Reina loptu vytesnil nad brvno.

Po prestávke hostia začali svižne a po pár minútach musel Reinu zastúpiť pred bránkovou čiarou obranca Raúl Albiol. Na opačnej strane Antonio Candreva nešetrne fauloval Hamšíka, toho museli ošetriť.

Slovenský stredopoliar sa v 55. min pokúsil strelou prekvapiť Handanoviča, lopta presvišťala vedľa pravej žrde jeho bránky. Kapitán Neapola išiel dolu z ihriska, tak ako v poslednom čase pravidelne, v priebehu druhého polčasu – v 72. min ho vystriedal Piotr Zieliňski.

Rušný futbal pokračoval až do konca s miernou prevahou Neapolčanov, tí napriek veľkému úsiliu vytúžený gól nestrelili. Nepodarilo sa to ani v úplnom závere, keď výborný Handanovič zlikvidoval strelu Mertensa zo siedmich metrov.

„Hrali sme rovnocennú partiu s veľmi silným protivníkom. Neapol nám spôsobil zopár problémov, ale vieme, že máme skvelého brankára,“ povedal pre televíziu Mediaset Premium stredopoliar milánskeho mužstva Matias Vecino.

Stále platí, že Inter nevyhral na Štadióne San Paolo 20 rokov. Zatiaľ naposledy sa mu to pošťastilo v októbri 1997, keď triumfoval 2:0. Neapol, ktorý v Serii A ťahal šnúru 13 víťazných zápasov, sa tentoraz musel uspokojiť s remízou.

„Partenopei“ zdolali v Serii A milánsky Inter 36-krát, nad žiadnym tímom v súťaži nevyhrali častejšie, v sobotu večer však 37. víťazstvo nepridali.

debata chyba
Viac na túto tému: #Marek Hamšík #SSC Neapol #Inter Miláno #Milan Škriniar