Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Barcelona hľadá sponzora. Dôvod? Nová zmluva pre Messiho

Manažment FC Barcelona robí všetko pre to, aby si čo najskôr zmluvne poistil služby svojej najväčšej hviezdy Lionela Messiho. Nový kontrakt pre argentínskeho loptového virtuóza by mal obsahovať podpisový bonus vo výške 85 miliónov eur, čo bude nový rekord španielskej ligy.

12.10.2017 13:34
debata

Messi má v aktuálnej zmluve výstupnú klauzulu 400 miliónov eur a už sa ozvali hlasy, že niektoré kluby – najviac sa rozpráva o záujme Manchestru City – by nemali problém túto sumu zaplatiť.

Vedenie katalánskeho veľkoklubu nechce nechať nič na náhodu a Messimu ponúkne týždenný plat vo výške 500 000 eur. Denník L'Ara informoval, že lukratívny plat chce Barcelona pokryť so sponzorských peňazí.

Z toho dôvodu sa už začali rokovania o novom sponzorovi, ktorého meno či značka by boli obsiahnuté v názve slávneho štadióne Nou Camp.

V zahraničí je to bežná prax. Stačí spomenúť nový stánok futbalistov Atlética Madrid Wanda Metropolitano (sponzorom je čínsky developer Wanda Group) či štadión Bayernu Mníchov Allianz Arena (peniaze za sponzoring zaplatila nemecká poisťovacia spoločnosť Allianz SE).

Peniaze do klubu prinesie aj nová zmluva s gigantom Nike. Popredný výrobca športového oblečenia a doplnkov oblieka hráčov FCB od roku 1998.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #fc barcelona #zmluva #Lionel Messi #la liga #sponzoring