Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Barcelona dala Iniestovi unikátnu zmluvu. Hráč si sám povie, kedy v klube skončí

Stredopoliar Andrés Iniesta si bude do konca kariéry obliekať dres futbalovej Barcelony. Tridsaťtriročný kapitán sa dohodol so španielskym veľkoklubom na novej doživotnej zmluve a uťal špekulácie o možnom letnom odchode do Juventusu Turín. Doterajší kontrakt mu mal vypršať v júni budúceho roka.

07.10.2017 16:36
Andres Iniesta Foto:
Andres Iniesta.
debata

Španielsky reprezentant Iniesta je celý život verný Barcelone. Do slávneho klubu prišiel v dvanástich rokoch a vyrástol v preslávenej mládežníckej akadémii katalánskeho celku. Po Xavim Hernándezovi má na konte druhý najvyšší počet štartov v klubovej histórii, za Barcelonu odohral 633 zápasov a dal 54 gólov. So španielskym celkom získal rovnako ako hviezdny útočník Lionel Messi rekordných 30 trofejí.

„Za 118 rokov existencie klubu je to prvýkrát, čo niekomu dávame doživotnú zmluvu. Je to výnimočný kontrakt pre výnimočného hráča,“ povedal na tlačovej konferencii prezident FC Barcelona Josep Maria Bartomeu.

Zmluva dáva Iniestovi možnosť, aby sa v budúcnosti sám rozhodol, kedy už nebude mať na to hrať za Barcelonu. „Toto je pre mňa mimoriadny deň, jeden z mnohých tu. Nikdy som nechcel odísť, toto je môj domov. Budem tu, kým moje telo a myseľ nepovedia, že to stačí. A to sa, dúfam, nestane ešte dlho,“ uviedol Iniesta.

debata chyba
Viac na túto tému: #fc barcelona #Andrés Iniesta