Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Smrť Sparte, kričal Stoch a dostal pokutu. Platiť ju však nebude

Slovenský futbalista Miroslav Stoch v službách Slavie Praha dostal za svoj emotívny počin, ktorý predviedol po pohárovom zápase s Třincom (5:1), finančnú pokutu 40 000 českých korún (1500 eur). Zaplatiť ju však nemusí. Šéf klubu Jaroslav Tvrdík na twitteri uviedol, že Slavia ju za Slováka uhradí.

06.10.2017 17:00
debata

Po zápase s Třincom fanúšikovia Stocha vytiahli, aby im po vyhratom súboji do megafónu zakričal tradičnú „ďakovačku“ Slavie.

Keďže však nepoznal slová, po našepkaní jedného z priaznivcov Stoch zopakoval ponúkanú verziu, v ktorej odznelo „Smrť Sparte“ na adresu úhlavného rivala.

Disciplinárna komisia Ligovej futbalovej asociácie (LFA) uznala Stocha vinného z disciplinárneho prečinu ‚Pohoršujúce, urážlivé alebo ponižujúce správanie‘ a udelila mu pokutu 40 000 korún.

Stoch nastúpil v pohárovom dueli do druhého polčasu za stavu 0:1 a svojím výkonom výrazne pomohol Slavii k obratu. „Zošívaní“ zásluhou triumfu 5:1 postúpili do 3. kola.

Dvadsaťsedemročný Slovák sa na webu Slavie za svoje slová na adresu Sparty ospravedlnil s tým, že nešlo o jeho iniciatívu a že nechcel nikoho uraziť.

„Klub prevezme úhradu pokuty za hráča. Jeho vyjadrenie pred disciplinárnou komisiou i pre klubový web je jednoznačné,“ uviedol šéf Slavie Jaroslav Tvrdík.

debata chyba
Viac na túto tému: #pokuta #Slavia Praha #Miroslav Stoch #HET liga