Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kouč ich naučil nenávidieť prehry. City sa vezú na víťaznej vlne

Futbalisti Manchestru City zostanú na čele tabuľky anglickej Premier League aj po víkende, keď v šlágri 7. kola dokázali vyhrať na trávniku FC Chelsea v Londýne 1:0 gólom Kevina de Bruyna zo 67. minúty.

30.09.2017 23:52
debata

Mužstvo z Manchestru nastupovalo na štadióne Stamford Bridge po piatich výhrach a jednej remíze v úvodných šiestich kolách najvyššej anglickej futbalovej súťaže pri skóre 21:2, ale krátko pred výkopom duelu sa ocitlo na druhej priečke tabuľky Premier League, keď po sobotňajšom víťazstve 4:0 nad Crystalom Palace sa na líderskú pozíciu prepracoval mestský rival United.

Trénerovi hostí Pepovi Guardiolovi chýbal útočník Sergio Agüero, ktorý si zlomil rebro pri štvrtkovej autonehode v Amsterdame. V základnej jedenástke ho nahradil Raheem Sterling.

Hráči City boli od začiatku aktívnejší a nebezpečnejší, kým zverenci Antonia Conteho zaujali hlboké defenzívne postavenie. Domáci prišli v 35. min o útočníka Álvara Moratu, ktorý musel odísť z trávnika po svalovom zranení. Nahradil ho ofenzívny záložník Willian.

Krátko pred polčasovým hvizdom rozhodcu pekne hlavičkoval po rohovom kope Fernandinho, brankár FC Chelsea Thibaut Courtois však reflexívnym zákrokom bravúrne zachránil. Aj po zmene strán boli lepší hostia a ich snahu zaslúžene korunoval v 67. minúte Kevin De Bruyne.

Belgičan tvrdou a presnou strelou spoza šestnástky po rýchlej kombinačnej akcii poslal svoj tím do vedenia. Na chvíľu potom zapla útočné motory aj Chelsea, ale bez vytvorenia si stopercentnej šan­ce.

„Som šťastný. Odohrali sme dobrý zápas. Vedeli sme, že to bude ťažké z taktickej stránky. Chelsea je jedným z najlepších brejkových tímov. Mali sme v pláne dať si pozor na Hazarda a Williana, lebo sú nebezpeční. Preto sme hrali v rozostavení 3–4–3 a počínali sme si dobre,“ povedal pre BBC De Bruyne a dodal:

„Duch mužstva je veľmi dobrý. Tréner Guardiola nám po jednom z prípravných duelov v lete povedal, že potrebujeme mentalitu nenávidieť prehry. V novom ročníku sa o to pokúšame a získavame body vo veľkých zápasoch.“

Manchester City mal zápas pod kontrolou, súpera prevýšil vo všetkých relevantných štatistikách (strely 17:4, strely na bránu 6:2, rohy 8:4, držanie lopty 62:38 percent) a vrátil sa do čela tabuľky. Získal doposiaľ devätnásť bodov, rovnako ako na druhom mieste jeho mestský rival United, má však o jeden gól lepšie skóre (City 22:2, United 21:2).

Zverenci Pepa Guardiolu majú za sebou perfektný september. Počas tohto mesiaca dosiahli sedem výhier v rade.

"Je dôležité vyhrať, špeciálne spôsobom, akým sme hrali. V prvom polčase sme si nedokázali nájsť správnu pozíciu, druhý polčas bol lepší. Chelsea chcela hrať, v útoku je veľmi nebezpečná, ale my sme podržali loptu, a keď ju mal súper, napádali sme tak vysoko, ako sa dalo,“ hodnotil zápas pre BT Sports tréner Manchestru City Guardiola.

Pochválil celý tím, ale osobitne Kevina de Bruyna: „Robil absolútne všetko. Je to najskromnejší chlapec. Mám z neho takú radosť, pretože viem, že teraz je šťastný.“

Kouč FC Chelsea Antonio Conte videl zápas takto: „Vedeli sme, že Manchester City je veľký tím, ale je veľmi ťažké hrať takýto typ zápasov. Myslím si, že sme dali do toho všetko, som spokojný s prístupom a túžbou všetkých hráčov. Ak pociťujete únavu, nemôžete hrať v takých zápasoch od jednej šestnástky k druhej. Je logické, že ak odohráte tri zápasy v priebehu siedmich dní, niečo riskujete. Oddýchneme si a dáme sa do pohybu. Som pyšný, že môžem trénovať týchto hráčov.“

Úradujúci majster FC Chelsea je momentálne na 4. mieste tabuľky, za vedúcim duom zaostáva o šesť bodov.

debata chyba
Viac na túto tému: #Premier League #manchester city #Chelsea FC