Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ďalší útok v Záhrebe. V nemocnici skončil po bývalom šéfovi aj tréner Dynama

Tréner Dynama Záhreb, aktuálneho lídra chorvátskej futbalovej ligy, skončil v stredu večer v nemocnici po tom, ako ho pred domom prepadla dvojica páchateľov.

21.09.2017 12:59
debata

Bývalého päťnásobného majstra krajiny Marija Cvitanoviča, ktorý sa záhrebského tímu ujal tento rok v júli, začali maskovaní útočníci bez slova biť tyčami, keď vystupoval z auta. Ako píše stránka jutarnji.hr, obaja utiekli, keď Cvitanovič dokázal dosiahnuť na klaksón svojho automobilu a začal trúbiť o pomoc.

Útok prišiel len o pár desiatok minút po tom, ako sa hráči Dynama vrátili zo zápasu Chorátskeho pohára s divíznym tímom Borac Imbriovec, v ktorom zvíťazili hladko 6:0. Pri útoku utrpel Cvitanovič zlomeninu predlaktia a niekoľko podliatín. Po páchateľoch aj motíve polícia zatiaľ márne pátra.

Napadnutie Cvitanoviča je za posledný mesiac už druhým podobným útokom na vysoko postaveného predstaviteľa chorvátskeho futbalu. Koncom augusta pri odchode z cintorína v bosnianskom Tomislavgrade postrelili bývalého šéfa Dynama Zdravka Mamiča.

Podľa informácií médií na kontroverzného funkcionára zaútočili dvaja muži a zasiahli ho do nohy. Mamič, ktorý v Chorvátsku čelí podozreniu zo sprenevery, korupcie a daňových únikov, vyviazol len s ľahším zranením.

debata chyba
Viac na túto tému: #Zdravko Mamič #Marijo Cvitačovič