Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Stochovi to vyšlo. Pripravil sladký gól

Takmer 20-tisíc divákov na tribúnach. Búrlivé povzbudzovanie v dyme zo svetlíc. Hanlivé pokriky na adresu súpera. Dobrý futbal plný emócií. Chyby arbitrov a zaslúžené víťazstvo domácich. Tradičnému českému derby nechýbalo nič.

18.09.2017 17:17
debata (1)
Miroslav Stoch patril medzi ústredné postavy... Foto: Reuters, DAVID W CERNY
SOCCER-EUROPA-SLP-MTA/ Miroslav Stoch patril medzi ústredné postavy derby Slavia - Sparta.

Futbalový fanúšik spoza rieky Moravy – obzvlášť v hlavnom meste – si v nedeľňajšom šlágri najvyššej českej súťaže prišiel na svoje. Po bláznivom prestupovom lete sa v šatni futbalovej Slavie i Sparty objavujú hviezdne mená.

Na vypredanom pražskom Edene sa včera postarali o solídne futbalové divadlo. Lepšie ho zvládli domáci, ktorí vyhrali 2:0.

Jednou z ústredných postáv bol aj slovenský krídelník Miroslav Stoch. V 71. minúte jemným centrom do pokutového územia vyzval k víťaznej hlavičke kapitána Milana Škodu. V záverečných sekundách duelu uzavrel skóre bývalý sparťan Josef Hušbauer, ktorý prízemnou strelou prekonal slovenského brankára Martina Dúbravku.

„Čakal som, že brankár vybehne a pôjde za loptou. Snažil som sa ho prelobovať. Napokon nevybehol, ale aj tak to, našťastie, vyšlo. S Miňom Stochom sme to nemali natrénované. Napadlo mu, že by mi to mohol takto nacentrovať. Vyšlo to parádne,“ tešil sa po stretnutí Škoda v rozhovore pre český Sport.

Slavia sa vďaka lepšie zvládnutému 288. derby (celková bilancia 88 víťazstiev, 67 remíz, 133 prehier) vrátila na druhú pozíciu (za Plzeň). Zverenci Jaroslava Šilhavého v lige neprehrali už 33 stretnutí v rade.

„Toto sú skvelé zápasy. Góly v nich chutia sladko. Je to dôležité víťazstvo. Zostáva nám len dúfať, že budeme takto pokračovať a Plzeň postráca nejaké body,“ zaželal si 31-ročný Škoda.

#Slavia #Sparta #derby

Príspevok, ktorý zdieľa Sarah Sedlackova (@sarahsedlackova),

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Sparta Praha #Slavia Praha #Miroslav Stoch #HET liga