Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dal svoj prvý gól v Taliansku. Škriniar: Dôležitejšie sú tri body

V drese slávneho Interu Miláno má za sebou len štyri zápasy, ale už patrí medzi opory. Slovenský reprezentačný stopér Milan Škriniar v sobotňajšom zápase Serie A ukázal, že gólom nielen zabraňuje, ale vie ich aj strieľať.

17.09.2017 04:30
debata
Milan Škriniar (v strede) sa teší zo svojho... Foto: Reuters, CIRO DE LUCA
Milan Škriniar Milan Škriniar (v strede) sa teší zo svojho premiérového gólu v talianskej Serie A.

Po prvých troch dueloch za milánsky veľkoklub si vyslúžil slová chvály aj od prísneho trénera Interu Luciana Spallettiho.

„Bude z neho hviezda, má všetky predpoklady, aby sa ňou stal. Je to excelentný obranca. Vnútorne som presvedčený o tom, že o Škriniara sa už o rok budú biť najlepšie kluby na svete,“ povedal Spalleti v rozhovore pre denník La Gazzetta dello Sport.

Inter v lete zaplatil za 22-ročného stredného obrancu janovskej Sampdorii 23 miliónov eur a už teraz sa ukazuje, že to boli kvalitne investované peniaze. „Z prestupu Milana Škriniara som bol ohromený. Od samého začiatku som vedel, že tento hráč má čo ponúknuť,“ vyhlásil bývalý hráč Inter Giuseppe Bergomi.

„Samozrejme, stále má čo zdokonaľovať. So zvedavosťou budem sledovať jeho súboje a rýchlostné duely s poprednými útočníkmi v Serie A. Spoločne s Brazílčanom Mirandom môžu utvoriť veľmi úspešné defenzívne duo. Skvele sa môžu dopĺňať. Čo Joao zvládne v počiatočnej fáze, to Milan môže rozvinúť,“ dodal.

V sobotu na ihrisku Crotone strelil Škriniar svoj premiérový gól v Serie A. V minulej sezóne odohral za Sampdoriu 38 zápasov bez gólového zápisu. V 82. minúte ukázal pohotovosť, zmysel pre orientáciu a umiestnenou strelou zlomil odpor súpera. Inter napokon vyhral 2:0 a vedie tabuľku súťaže.

„Samozrejme, za svoj prvý gól v Taliansku som veľmi šťastný. Ale viac sú pre mňa dôležitejšie tri body. Neodohrali sme najlepší duel a práve preto je víťazstvo veľmi dôležité. Na tomto štadióne sa hrá ťažko, súper mal skvelých fanúšikov, ale my sme to zvládli a vezieme domov tri body,“ povedal Škriniar po zápase na ihrisku Crotone.

Z výhry mal radosť aj kouč Spalleti. „Bol to náročný duel. Bolo veľmi teplo, trávnik bol suchý, čo spomaľovalo pohyb lopty. Najmä v prvom polčase nám robil problémy aj vietor,“ vravel Spalleti a dodal:

„Tabuľka nás teraz nezaujíma. Áno, sme prví, ale sezóna je dlhá a môže sa stať všeličo. Chceme naďalej pokračovať v svedomitej práci a potom prídu aj ďalšie úspešné výsledky.“

Ďalší zápas čaká na Inter už v utorok, v rámci 5. kola cestuje do Bologne.

Prvý gól Milana Škriniara v Serie A Fotogaléria - 8 fotiek Všetky fotky
Milan Škriniar (37) oslavuje so spoluhráčmi z...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Serie A #Inter Miláno #Milan Škriniar