Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ederson ukázal jazvy. Dostal Mané adekvátny trest?

Vo víkendovom šlágri 4. kola Premier League medzi Manchestrom City a FC Liverpool (5:0) zaujali predovšetkým dve veci. Prvou bolo vysoké víťazstvo domácich, ktorí uštedrili tradičnému rivalovi riadny debakel. Ešte viac sa však diskutovalo o zákroku liverpoolskeho útočníka Sadia Maného na brankára City Edersona Moraesa.

12.09.2017 10:54
debata

Mané v snahe získať loptu zasiahol vo výskoku tvár vybiehajúceho Edersona. Rozhodca Jonathan Moss udelil hosťujúcemu útočníkovi červenú kartu, proti čomu ostro protestoval kouč LFC Jürgen Klopp.

Hostia už v tom čase prehrával 0:1 zásluhou Sergia Agüera, ktorý strelil 124. gól v najvyššej anglickej súťaži, čím prekonal Dwighta Yorka a stal sa rekordérom medzi neeurópskymi futbalistami.

Po vylúčení Maného v presilovke za Manchester dvakrát skórovali Gabriel Jesus a Leroy Sané. Po zápase sa z liverpoolskeho tábora zniesla veľká vlna kritiky na adresu rozhodcu Mossa.

"Nemyslím si, že to bolo na vylúčenie. Sadio brankára nevidel. Je to nešťastná nehoda. Brankár vybieha, hráč chce ísť po lopte,“ uviedol kouč Klopp.

Vedenie klubu po víkende oznámilo, že sa odvolá proti trojzápasovému dištancu pre Maného, ktorý automaticky dostal za priame vylúčenie.

Futbaloví komentátori však pochybujú, že Liverpool s odvolaním uspeje. Najmä, ak disciplinárna komisia Premier League vzhliadne rozsah Edersonovho zranenia tak, ako je zdokumentované na vyššie uvedenej fotografii.

debata chyba
Viac na túto tému: #Premier League #manchester city #Ederson Moraes