Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Real pripomenul Dubovského Oviedo. Zidane je po ďalšej remíze pokojný

Obhajca prvenstva v najvyššej španielskej futbalovej súťaži Real Madrid, v doterajších troch kolách nového ročníka 2017/2018 už dvakrát zaváhal - v oboch prípadoch na vlastnom trávniku.

10.09.2017 14:43
debata
Krívajúci Karim Benzema z Realu Madrid v zápase... Foto: Reuters, SUSANA VERA
Karim Benzema Krívajúci Karim Benzema z Realu Madrid v zápase proti Levante.

Pred reprezentačnou prestávkou koncom augusta len remizoval 2:2 s FC Valencia, v sobotu nezískal skalp UD Levante a zaznamenal ďalší nerozhodný výsledok (1:1). Navyše, už v priebehu prvého dejstva prišiel o útočníka Karima Benzemu, ktorý utrpel svalové zranenie.

„Nemôžeme byť spokojní s hrou, najmä s prvým polčasom. V druhom sme sa zlepšili, ale stratili sme dva body. Musíme vyriešiť to, ako hrať lepšie a získavať body. Musíme byť rozhodnejší, efektívnejší, trpezlivejší a nesmieme strácať hlavu. Nie som z toho znepokojený, zápasy ako bol tento sú súčasťou dlhodobej sezóny. Vždy prídu vzostupy, ale aj niekoľko pádov, no máme dostatok času na nápravu,“ vyhlásil podľa oficiálnej klubovej stránky tréner Madridčanov Zinedine Zidane.

Real má po troch kolách na konte 5 bodov a stráca už štyri body na svojho najväčšieho konkurenta FC Barcelona, ktorého pred necelým mesiacom v Španielskom superpohári prekonal po dvoch víťazstvách so sumárnym skóre 5:1.

„Blaugranas“ v sobotu triumfovali v barcelonskom derby nad Espanyolom vysoko 5:0, predovšetkým zásluhou 27. hetriku Lionela Messiho v La Lige. Stopercentný bodový zisk po 3. kole má okrem Barcelony aj Real Sociedad San Sebastián, ktorý v najbližšom kole privíta práve úradujúceho majstra.

Keď „biely balet“ naposledy nezvíťazil v úvodných dvoch domácich stretnutiach La Ligy, pričinil sa o to aj slovenský futbalista. Bol ním Peter Dubovský a stalo sa tak na začiatku sezóny 1995/1996. Pred ňou bratislavský rodák prestúpil do Realu Oviedo zhodou okolností práve z tímu „Los Blancos“, kde v tom čase túžili poskytnúť väčší priestor vychádzajúcej hviezdičke z vlastnej liahne Raúlovi Gonzálezovi.

Tím z Astúrie v 3. kole dokonale zaskočil vtedajšieho španielskeho šampióna, aj zásluhou výborného výkonu Dubovského. Oviedo na Štadióne Santiaga Bernabéua zvíťazilo 3:2 a nadviazalo na Athletic Bilbao, ktorý na madridskej pôde triumfoval týždeň predtým (2:1).

debata chyba
Viac na túto tému: #Real Madrid #Zinedine Zidane