Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nenápadný hrdina. Skazu Bayernu odštartoval podávač lôpt

Niekedy je potrebné si futbalový útok dobre premyslieť a niekoľko desiatok sekúnd ho precízne pripravovať. Inokedy je zas účinný moment prekvapenia.

10.09.2017 12:10
Hoffenheim, Bayern Foto: ,
Gólová radosť futbalistov Hoffenheimu v zápase proti Bayernu.
debata (1)

Jedným z nenápadných hrdinov futbalového stretnutia medzi Hoffenheimom a Bayernom Mníchov (2:0) sa stal podávač lôpt. Stredopoliar domáceho klubu v kategórii do 14 rokov Umut Tohumcu má veľký podiel na úvodnom góle Marca Utha.

„Podávač hodil Kramaričovi loptu, ten rýchlo rozohral aut a potom som sa už len rútil na brankára. Som rád, že mi to vyšlo, bol to skvelý večer. Mám obrovskú radosť,” vravel Uth pre sport.de.

„Chlapec s loptou preukázal dobrý cit pre zrýchlenie hry. Má svoj podiel na víťaznom góle,” tešil sa v rozhovore pre Bild tréner domácich Julian Nagelsmann. Svoj pohľad k situácii pridal aj gólman majstra Manuel Neuer, ktorý nedosiahol na prudkú strelu k bližšej žrdi. „Všetko sa zbehlo tak rýchlo. Situáciu sme nezvládli, je to naša chyba.”

Pre dvadsaťšesťročného rodáka z Kolína Utha to bol dvojgólový večer – šesť minút po začiatku druhého polčasu spečatil trojbodový zápis Hoffenheimu.

„Hral veľmi dobre. Mám pocit, že odkedy je s nami, herne napreduje. Dal klubu ďalšie dôvody na to, aby mu predĺžil zmluvu,” doplnil Nagelsmann.

Pri hodnotení výkonu svojho mužstva najmladší kouč v histórii Bundesligy (začal 27. októbra 2015 ako 28-ročný) priznal, že Hoffenheim čelil drvivému tlaku Mníchovčanov.

„Máme veľkú radosť, že sme zvíťazili. Ukázali sme srdce. Treba však povedať, že sme boli horší ako Bayern vo všetkých dôležitých štatistikách – okrem gólov a nabehaných kilometrov. Mali sme to náročné, ale snažili sme sa krátky čas s loptou využiť čo najviac,” doplnil Nagelsmann.

Jeho náprotivok Carlo Ancelotti bol spokojný s oduševnením mužstva, ale strelecká nehomúcnosť mu pridala na tvári ďalšie vrásky.

„Boli trikrát v našej šestnástke a dali dva góly. Tak to má vyzerať. Neboli sme dostatočne sústredení a nedokázali sme záverečnú fázu akcie dotiahnuť do úspešného konca. Nejaké šance sme mali, ale nevyužili sme ich,” dodal talianský kouč

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Bundesliga #Bayern Mníchov #Hoffenheim