Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Maného nemali vylúčiť, tvrdí Klopp. Guardiola: Nebudem to rozoberať

Futbalisti Liverpoolu síce prehrali v šlágri štvrtého kola Premier League na ihrisku Manchestru City vysoko 0:5, vášne však vzbudila situácia z 37. minúty.

10.09.2017 07:16 , aktualizované: 11:26
Ederson, Sadio Mané Foto: ,
Otrasený brankár Manchestru City Ederson na nosidlách po zrážke so Sadiom Maném z Liverpoolu.
debata (1)

Rozhodca Jonathan Moss udelil útočníkovi „Reds“ Sadiovi Manému červenú kartu za zákrok na brankára „Citizens“ Edersona Moraesa, ktorého museli z ihriska odniesť na nosidlách.

Livepool v tom čase prehrával 0:1 zásluhou Sergia Agüera, ktorý strelil 124. gól v najvyššej anglickej súťaži, čím prekonal Dwighta Yorka a stal sa rekordérom medzi neeurópskymi futbalistami.

Stretnutie definitívne otočilo v prospech domácich vylúčenie Maného, ktorý sa snažil získať loptu, nohou však zasiahol tvár vybiehajúceho gólmana Edersona. Za Manchester v presilovke dvakrát skórovali Gabriel Jesus a Leroy Sané.

Inkriminovaný moment

S verdiktom rozhodcu nesúhlasil tréner Liverpoolu Jürgen Klopp. „Pri hre 11 na 11 nám nič nechýbalo. Mali sme šance. Prvý gól bol zbytočný, neboli sme dostatočne dôslední. Zápas však ovplyvnila červená karta. Nemyslím si, že to bolo na vylúčenie. Sadio brankára nevidel. Je to nešťastná nehoda. Brankár vybieha, hráč chce ísť po lopte,“ uviedol v rozhovore pre Sky Sports.

„(Maného) noha nebola tak vysoko, brankár vybehol von, aby odhlavičkoval loptu. Sadio sa kvôli tomu cíti zle. Je to preňho ťažké,“ poznamenal na obranu svojho zverenca. Vysokú prehru však Klopp nezvalil len na diskutovaný moment.

„Budem sa snažiť ignorovať výsledok. Nie však chyby. Mali sme skórovať, vypracovať si viac šancí. V druhom polčase sme mali hrať lepšie. Bola to ťažká lekcia. Musíme sa poučiť, v prvom polčase potrebujeme ovplyvniť hru iným smerom, musíme v ňom skórovať,“ povedal bývalý tréner Dortmundu.

Zostrih zápasu

Jeho náprotivok Pep Guardiola sa tiež vyjadril k situácii. „Lekár povedal, že Ederson nemá nič zlomené. V prvom polčase nás zachránil pri šanciach Mohameda Salaha. Mané ho nevidel, pozeral sa na loptu, ale ten náraz bol obrovský. Neviem, či to bola červená karta. Nerozoberal som verdikt rozhodcu po tom, ako vylúčil Kyla Walkera proti Evertonu, takže to nebudem robiť ani teraz,“ uviedol španielsky kouč.

Sám senegalský reprezentant v sobotu večer zverejnil správu na svojom Facebooku, venovanú Edersonovi. „Prajem Edersonovi skoré uzdravenie. Veľmi ma mrzí, že sa zranil počas našej kolízie a nemohol kvôli tomu dohrať zápas. Modlím sa, aby sa rýchlo dal dokopy a znovu hral.“

Štart Edersona otváracom zápase LM je ohrozený

Štart Edersona v bránke City v otváracom zápase Ligy majstrov, ktorá štartuje budúci týždeň, je ohrozený.

„Som v pohode. Dosiahli sme dôležité víťazstvo, sme silní. Vďaka za vaše povzbudivé správy,“ uviedol na sociálnej sieti Ederson. Jeho zdravotný stav neskôr komentoval aj tréner Manchestru City Pep Guardiola.

Todo bien con #Ederson luego del accidente con #Mane

Príspevok, ktorý zdieľa Fútbol Al Revés TV (@futbolalreves_tv),

„Nemá zlomenú kosť a to je dôležité. Po tomto bude ešte krajší. Veríme, že sa vráti späť čo najskôr. Dúfame, že bude môcť naďalej trénovať. Možno ale nebude hrať v nasledujúcom zápase.“

Manchester City začne skupinovú fázu Ligy majstrov 2017/2018 v stredu 13. septembra na ihrisku holandského tímu Feyenoord Rotterdam. Liverpool doma privíta hráčov španielskeho klubu FC Sevilla.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Premier League #FC Liverpool #manchester city