Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Mourinho: Boli sme šikovní. Lukaku by nás stál 150 miliónov

Tréner futbalistov anglického premierligového tímu Manchester United José Mourinho si pochvaľuje, že letné posily do tímu dotiahol klub ešte v júli.

06.09.2017 11:37
José Mourinho Foto: ,
José Mourinho.
debata

„Boli sme šikovní,“ povedal pre denník The Times a pokračoval: „Domnievali sme sa, že sa niečo môže stať, čo zmení prestupový trh navždy. Bežne je posledná časť prestupového obdobia menej nákladná, ale v tejto sezóne Neymar všetko zmenil. A v zmysle cien k horšiemu.“

Portugalský tréner si myslí, že ak by Romelu Lukaku (prišiel do Manchestru United z FC Everton za 85 miliónov eur) a Nemanja Matič (jeho prestup z FC Chelsea stál 45 miliónov eur) prestupovali koncom augusta, Manchester United by musel za nich uhradiť oveľa vyššiu sumu, než za akú týchto hráčov získal v júli.

„Myslím si, že Lukaku by bol 31. augusta za 150 miliónov libier a Matič by stál okolo 60 až 70 miliónov libier. Za oboch by sme zaplatili okolo 200 miliónov,“ kalkuloval päťdesiatštyriročný tréner.

„Počínali sme si dobre z finančného hľadiska i z pohľadu prípravy, keď sme posily dotiahli ešte pred začiatkom sezóny. Neymar všetko zmenil. Ak by najdrahším hráčom bol stále Pogba, myslím si, že teraz by bol Philippe Coutinho za 101 miliónov libier v FC Barcelona,“ pokračoval šéf realizačného tímu Manchestru United.

„Ľudia teraz hľadia k sumám 200 miliónov. Hráči, ktorí stáli 20 miliónov, majú dnes cenu 40 miliónov, a futbalisti s hodnotou 40 miliónov si ju zvýšili na 60 miliónov,“ uzavrel Mourinho v rozhovore pre The Times.

debata chyba
Viac na túto tému: #Manchester United #Premier League #José Mourinho #Romelu Lukaku