Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hoeness: Žiadny hráč na svete nemá hodnotu sto miliónov eur

Prezident Bayernu Mníchov Uli Hoeness sa obáva, že astronomické transferové peniaze sú pre futbal nebezpečné. Podľa 65-ročného funkcionára a bývalého nemeckého reprezentanta existuje hrozba odcudzenia od fanúšikov.

30.08.2017 12:32
Bayern Mníchov, Uli Hoeness Foto: ,
Uli Hoeness.
debata (8)

Hoeness reagoval na nedávny prestup brazílskeho útočníka Neymara, za ktorého Paríž St. Germain zaplatil Barcelone 222 miliónov eur a urobil z neho najdrahšieho hráča v histórii. Len o pár dní neskôr získalo katalánske mužstvo za 150 miliónov Ousmaneho Dembélého z Dortmundu.

„Podľa mňa žiadny hráč na svete nemá hodnotu sto miliónov eur. Aj keby som tie peniaze mal, tak by som ich za hráča nezaplatil. Bolo by to neuveriteľné plytvanie,“ vyhlásil Hoeness. „Dostali sme sa k bodu, kde musíme byť opatrní, pretože fanúšikovia môžu povedať, že je to príliš veľa,“ dodal.

„Musíme sa vrátiť k primeranosti. Dlho sme sa báli hráčov a agentov, ale teraz musíme povedať, že čo je veľa, to je veľa,“ pridal majster sveta z roku 1974 a Európy z roku 1972. Okrem neho nedávno kritizoval prestupové čiastky i výkonný riaditeľ Bayernu Karl-Heinz Rummenigge, ktorý vyhlásil, že za také peniaze by radšej postavil štadión, než kúpil Neymara.

Bayern patrí s tržbami vo výške približne 590 miliónov eur k najbohatším klubom na svete a nedávno klub ocenili odborníci na 2,4 miliardy eur. Rekordným nákupom majiteľa rekordných 27 nemeckých titulov je júnový príchod dvadsaťtriročného stredopoliara Corentina Tolissu z Lyonu za 41,5 milióna eur.

8 debata chyba
Viac na túto tému: #Uli Hoeness