Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Dúbravka si vydýchol. Jeho hlavný konkurent sa upísal Rennes

Futbalový brankár Tomáš Koubek prestúpil zo Sparty Praha do Stede Rennes FC. Vo francúzskom klube podstúpil zdravotnú prehliadku a podpísal zmluvu na štyri roky. Rennes o tom informovalo na svojom webe.

28.08.2017 18:30
Tomáš Koubek Foto: ,
Tomáš Koubek bude v kariére pokračovať vo francúzskom Stade Rennes FC.
debata

Podľa informácií médií by za reprezentačného brankára mala Sparta zinkasovať tri milióny eur.

Koubek ‚dostal‘ prestup k sobotňajším 25. narodeninám. Do Sparty prišiel z Hradca Králové pred dvoma rokmi, ale následne odišiel na hosťovanie do Liberca. V minulej sezóne sa vypracoval v Sparte na jasnú jednotku a odchytal 23 stretnutí.

V tomto ročníku mal začať ako dvojka za letnou posilou, slovenským reprezentačným gólmanom Martinom Dúbravkom. Ten však v úvode sezóny nepresvedčil a Koubek bol od 2. kola opäť v bránke. V štyroch zápasoch vychytal čisté konto.

Sparta má k dispozícii okrem Dúbravku i skúseného Davida Bičíka a mládežníckeho reprezentanta Vojtěcha Vorla, a tak Koubkovi v prestupu nebránila.

Koubek tak pôjde v šľapajách krajana Petra Čecha, ktorý odišiel zo Sparty odišiel práve do Rennes a následne po dvoch rokoch zamieril do FC Chelsea. V Londýne sa vypracoval medzi najlepších gólmanov sveta.

debata chyba
Viac na túto tému: #Sparta Praha #Martin Dúbravka #Tomáš Koubek