Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pohroma v Londýne! Arsenal si robí hanbu, Henry chcel odísť zo štadióna

Z novej sezóny Premier League ubehli len tri kolá, ale FC Arsenal je už v problémoch. Zahanbujúca prehra 0:4, a najmä odovzdaný výkon bez streleckého pokusu na bránku na trávniku FC Liverpool, prinútil brankára "kanonierov" Petra Čecha k týmto slovám.

28.08.2017 09:38
Arséne Wenger Foto: ,
Arséne Wenger z Arsenalu Londýn.
debata

„Tento náš výkon je neakceptovateľný. Prehrať 0:4 sa dá, ale po bojovnom výkone či absencii šťastia. My sme však nebojovali, nevyhrávali sme osobné súboje a vôbec nevedeli odpovedať na hru súpera. Z toho som najviac sklamaný,“ uviedol Petr Čech pre Sky Sports.

Nemenej kritický bol aj bývalý skvelý útočník v službách Arsenalu Thierry Henry, ktorý pracuje ako futbalový expert pre Sky Sports. „V druhom polčase som mal chuť odísť zo štadióna. Pravdupovediac, očakával som problémy, ale spôsob, akým Arsenal prehral, je dehonestujúci. Kde je zodpovednosť hráčov a ich túžba? Tím, v ktorom so hral ja, vedel bojovať. Súčasný Arsenal? Hráči sú pohodlní, majú svoj komfort, a to stačí. Žiaľ.“

Druhá prehra v rade, skóre 4:8 a až šestnáste miesto v tabuľke nenecháva chladnými fanúšikov Arsenalu. Mnohí z nich by sa už najradšej rozlúčili s dlhoročným šéfom lavičky Arsenom Wengerom. Tréner ich prosí o prepáčenie.


Liverpool vs Arsenal (4-0) Full Highlights and... by rubin7190 .<>

„Ak si ľudia myslia, že hlavný problém som ja, tak potom sa ospravedlňujem, že ním som,“ povedal Wenger a ďalej pokračoval: „Prosím však fanúšikov, aby zostali s nami aj po takejto prehre. Priznávam, bola to absolútna katastrofa. Od úvodných minút sme fyzicky, technicky ani mentálne neboli v zápase a už sme sa doň ani nedostali. Musíme sa vrátiť späť na vyššiu úroveň a podávať lepšie výkony.“

Wenger neodpovedal na otázku o možnosti prípadného odchodu od tímu. Skonštatoval len, že z troch zápasov v novom ročníku Premier League odohrali jeho zverenci dva na ihrisku súpera a že verí v lepšie pokračovanie.

Šesťdesiatsedem­ročný Francúz sedí na lavičke Arsenalu od roku 1996 a na konci minulej sezóny podpísal ďalší dvojročný kontrakt, hoci sa reálne uvažovalo o jeho odchode. Londýnčania v uplynulej sezóne skončili v Premier League na 5. mieste a prvýkrát za 21 rokov Wengerovho majestátu prišli o účasť v Lige majstrov. Malou satisfakciou bol triumf v FA Cupe.

Respect for this man . . . . #ozil#arsenal#gunner#mesutozil

Príspevok, ktorý zdieľa Arsenal (@arsenal.india1),

debata chyba
Viac na túto tému: #Arséne Wenger #Arsenal Londýn