Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Zlatan je späť! Obávaný kanonier si oblečie Rooneyho desiatku

Anglický futbalový klub z Premier League Manchester United sa dohodol na pokračovaní spolupráce so švédskym útočníkom Zlatanom Ibrahimovičom. Tridsaťpäťročný rodák z Malmö podpísal nový ročný kontrakt.

24.08.2017 16:05 , aktualizované: 16:24
Zlatan Ibrahimovič Foto: ,
Zlatan Ibrahimovič.
debata

Ibrahimovič sa pripojil k United ako voľný hráč minulý rok a odohral celkovo 46 zápasov, v ktorých strelil 28 gólov. V apríli si však poškodil kolenný väz a musel podstúpiť chirurgickú liečbu. Zdravotné ťažkosti ho vyradili z hry do konca sezóny.

Po vypršaní predošlej ročnej zmluvy koncom júna už s ním Manchester United nerátal. Špekulovalo sa o tom, že by mohol posilniť iný európsky či americký klub. Napokon prišlo k predĺženiu spolupráce s klubom z Manchestru pod vedením trénera Josého Mourinha.

„Po prínose v uplynulej sezóne si zaslúžil našu dôveru a budeme trpezlivo čakať na jeho návrat do tímu. Sme radi, že je na dobrej ceste pri zotavovaní sa. Som si istý, že bude pre nás dôležitý v druhej časti sezóny,“ reagoval tréner mužstva José Mourinho.

„Vrátim sa k dokončeniu toho, čo som začal. Vždy bolo mojím úmyslom, ako aj klubu, aby som zostal. Nemôžem sa dočkať návratu na trávnik Old Traffordu, ale takisto viem, že potrebujem čas, aby som sa uistil, že som pripravený. Tvrdo pracujem a budem v tom pokračovať, aby som sa presvedčil, že som v najlepšej kondícii pre môj návrat na ihrisko,“ cituje Ibrahimoviča BBC.

Elitný kanonier bude nosiť dres s ikonickým číslom 10. To zostalo voľné po odchode Waynea Rooneyho do Evertonu. Rooney nosil desiatku v Manchestri desať sezón.

The journey continues - @IAmZlatanIbrahimovic has signed a new one-year contract with #MUFC and will wear the no.10 shirt. #Zlat10

Príspevok, ktorý zdieľa Manchester United (@manchesterunited),

Ibrahimovič debutoval za svoj materský klub Malmo v roku 1999. Potom hral za Ajax Amsterdam, Juventus Turín, Inter Miláno, FC Barcelona, AC Miláno, Paríž Saint-Germain a Manchester United.

Vo svojej zbierke má trinásť majstrovských titulov z rôznych líg, aspoň jednu z trofejí získal zakaždým od roku 2001.

Reprezentačnú kariéru ukončil po EURO 2016. Za Švédsko odohral 116 zápasov a strelil 62 gólov.

debata chyba
Viac na túto tému: #Manchester United #Wayne Rooney #Zlatan Ibrahimovič