Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Rumun čelil hnevu a zlomil si prst. Kvôli zlyhaniu pri 'panenkovskej' penalte

Penalta kopnutá padáčikom môže priniesť futbalistovi večnú slávu - ako českej legende Antonínovi Panenkovi, ale v prípade neúspešnej exekúcie aj hnev spoluhráčov.

21.08.2017 18:43
Futbal, lopty, ilustračná Foto: ,
Ilustračná snímka.
debata

S ním sa musel vyrovnať rumunský hráč George Calintaru, ktorý v sobotu mohol zaistiť Juventusu Bukurešť remízu v derby s FCSB, ale v nadstavenom čase penaltu pokazil a takmer sa pobil so spoluhráčom. V šatni si potom spôsobil zranenie.

Juventus prehrával 1:2 a a hral v oslabení, keď v piatej minúte nadstaveného času dostal možnosť zahrávať jedenástku za ruku v šestnástke. Loptu si na biely bod postavil Calintaru a rozhodol sa zopakovať slávnu penaltu Panenku z finále majstrovstiev Európy v roku 1976.

Lenže pokus sa mu vôbec nepodaril a lopta skončila v náručí brankára. Rozhodca zápas ihneď ukončil a Juventus prehral.

Dvadsaťosemročný obranca sa namiesto podpory dočkal hnevu spoluhráčov, ktorí sa doňho pustili slovne a zástupca kapitána Valentin Barbulescu ho dokonca napadol aj fyzicky. Ostatní hráči ich od seba museli odtrhnúť. Calintaru po príchode do šatne od hnevu buchol do stola a zlomil si prst na ruke.

Nováčik rumunskej ligy Juventus má po siedmich kolách sedem bodov pri skóre 4:11 a stále čaká na premiérovú výhru. Tréner Daniel Oprita po zápase vyhlásil, že na lavičke plánuje skončiť.

debata chyba
Viac na túto tému: #Antonín Panenka #George Calintaru #Juventus Bukurešť