Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Drahý, drahší, najdrahší. Neymar vyjde Katarčanov na 750 miliónov!

Drahý Neymar je ešte drahší ako si ktokoľvek vedel predstaviť. Stál francúzsky klub v rukách katarských boháčov neuveriteľných 222 miliónov eur? Kdeže! To je približne len tretina sumy, za ktorú získal Paríž Saint Germain brazílsky futbalový klenot. Napokon ho vyjde na bombastických 750 miliónov eur.

19.08.2017 05:00
Neymar Foto: ,
Neymar na piatkovom tréningu pred víkendovým súbojom PSG proti Toulouse.
debata

Postupne vychádzajú na povrch podrobnosti prestupu storočia. Oficiálne zaplatil PSG katalánskemu klubu FC Barcelona astronomických 222 miliónov eur odstupné. Celkové náklady sa však môžu reálne vyšplhať až na 750 miliónov. Informuje o tom najnovšie vydanie nemeckého športového týždenníka Sport Bild.

Najbližších päť rokov zarobí brazílsky futbalista 150 miliónov eur, čo znamená, že dostane postupne 30 miliónov každý rok. Pri 49-percentnej dani musí PSG vycálovať 300 miliónov.

Kráľovská dynastia Al Tháni z Kataru vložila 300 miliónov eur, aby sa Brazílčan stal tvárou a veľvyslancom finálového turnaja majstrovstiev sveta 2022. Práve z tohto balíka zaplatili prestupovú sumu a zvyšok zinkasoval Neymar na ruku. Zároveň má sľúbených ďalších 50 miliónov eur v prípade, že sa stane najlepším futbalistom sveta alebo Paríž St. Germain vyhrá Ligu majstrov.

Dobre sa nabalia aj Neymarovi poradcovia. Autor prestupu do PSG Pini Zahavi zinkasuje 35 miliónov eur a Neymarov oficiálny agent Ribeiro Wagner a právnik Marcos Motto dovedna 25 miliónov eur. Neymarov otec bude bohatší o 40 miliónov eur, čím sa táto suma zaokrúhlila na 100 miliónov.

Parížsky klub priznal v minulom ročníku rozpočet 500 miliónov eur, čo je suma, ktorá by stačila všetkým dvanástim prvoligovým mužstvám na Slovensku na činnosť prinajmenšom na desaťročie. V PSG však zavládlo sklamanie, lebo ani takáto investícia nestačila na zisk francúzskeho titulu. Ako je známe, získalo ho AS Monaco, Parížania boli druhí.

Katarčania už doteraz pre svoj klub nakúpili hráčov za celkovú sumu 941,15 milióna eur. Teraz sa pustia do ďalších veľkolepých projektov. Klub začne s rekonštrukciou slávneho štadióna v Parku princov. Kapacita hľadiska sa zvýši z doterajších 48-tisíc na 60-tisíc miest na sedenie.

Zároveň oznámil, že odštartuje výstavbu nového tréningového centra za 300 miliónov eur. PSG už kúpil lukratívny pozemok za 35 miliónov v Poissy, ktoré leží 30 km západne od Paríža. Do dvoch rokov tam vyrastie supermoderný tréningový komplex so 14 ihriskami a štadiónom pre 5-tisíc divákov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Neymar #Ligue 1 #Paríž Saint-Germain