Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šlachetné gesto. Hummels podporil Matovu iniciatívu

Ukázal, že je nielen špičkový futbalista, ale aj nesebecký človek s veľkým srdcom. Stopér Bayernu Mníchov Mats Hummels verejne podporil iniciatívu španielskeho reprezentanta Juana Matu, ktorý sa verejne zaviazal, že jedno percento z jeho platu pôjde na charitu.

18.08.2017 11:33
Mats Hummels Foto: ,
Mats Hummels (vpravo) bude dávať jedno percento zo svojho platu na charitu.
debata

Majster sveta z roku 2014, ktorý v bavorskom veľkoklube zarába 150 000 eur týždenne, sa pripojil k Matovej výzve Common Goal (Spoločný Cieľ) a rovnako venuje jedno percento zo zárobku na dobročinné účely.

Common Goal spája 120 charitatívnych spolkov z 80 krajín na celom svete.

„Hneď ako som sa dozvedel o projekte Common Goal sa mi tá myšlienka páčila. Je to šanca pre nás futbalistov ako zlepšiť svet. A ja chcem byť toho súčasťou,“ vyhlásil Hummels a dodal:

„Cítim, že my futbalisti môžeme prispieť k niečomu hodnotnejšiemu, čo má hlbší význam. Tým, že venujeme jedno percento ľuďom, ktorí to najviac potrebujú, staviame akýsi most medzi futbalom a sociálnym dopadom na spoločnosť.“

Mata verejne poďakoval Hummelsovi za jeho aktivitu. „Matsa osobne nepoznám, o to viac ma príjemne prekvapil fakt, že sa zapojil do nášho projektu. Je skvelé mať hráča, ktorý vyhral v kariére svetový šampionát, zapojeného do našej myšlienky. Čím viac nás bude, tým viac budeme silnejší a nápomocní. Verím, že jeho rozhodnutie povzbudí ostatných,“ uviedol Mata.

debata chyba
Viac na túto tému: #Juan Mata #Mats Hummels #Common Goal