Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Napodobní Pirla? Kapitán AC Miláno Bonucci chce do štyroch rokov vyhrať LM

Taliansky stopér Leonardo Bonucci hrajúci za AC Miláno vyjadril svoju túžbu nasledovať krajana a stredopoliara Andreu Pirla.

17.08.2017 23:32
Leonardo Bonucci Foto: ,
Leonardo Bonucci zdraví fanúšikov po príchode do AC Miláno.
debata

Ten rovnako ako Bonucci ako jeden z mála hráčov nastúpil za všetky tri najväčšie kluby na Apeninskom polostrove. Pirlo najprv z milánskeho Interu prestúpil do konkurenčného AC, v drese ktorého dvakrát vyhral Serie A aj Ligu majstrov.

Svoju kariéru v Taliansku tento stredopoliar zakončil pôsobením v Juventuse Turín, pričom klubu pomohol k zisku štyroch ligových titulov v rade pred jeho odchodom do Major League Soccer.

Tridsaťročný Bonucci debutoval v najvyššej talianskej súťaži v drese Interu Miláno v máji 2006 a neskôr v roku 2010 posilnil Juventus po príchode z Bari. V drese „starej dámy“ získal šesť ligových titulov za sebou a dvakrát sa so spoluhráčmi prebojoval do finále Ligy majstrov, ani raz však neboli úspešní. Koncom júla Bonucci po nezhodách s trénerom Massimilianom Allegrim prestúpil do milánskeho AC za 40 miliónov eur.

„Verím, že sa mi s AC Miláno podarí dosiahnuť to, čo Pirlovi v drese Juventusu Turín.“ povedal Bonucci, ktorý na margo súčasnej situácie u jeho nového zamestnávateľa skonštatoval: „Vidím viacero podobností s mojím príchodom do Turína. V skutočnosti som si vybral AC Miláno aj v snahe dosiahnuť niečo také ako v Juventuse, kde sa tiež začínala akási rekonštrukcia klubu – tá napokon viedla k našej dominancii.“

V klube zo San Sira chce však dosiahnuť ešte lepšie výsledky. „Do štyroch rokov by som s milánskym AC rád vyhral Ligu majstrov. Chcem vyhrať všetky trofeje,“ povedal o svojich ambíciách taliansky stopér. Ten v úlohe kapitána v nedeľu s AC Miláno začne ligovú sezónu na trávniku FC Crotone.

„Menovať ma kapitánom sa spoločne rozhodli tréner aj spoluhráči. Mám charizmu a skúsenosti, ale hráč je takým iba vďaka zvyšku tímu. Som len rád, že som sa mohol učiť od takých lídrov ako Buffon, Del Piero či Chiellini,“ dodal Leonardo Bonucci.

debata chyba
Viac na túto tému: #AC Miláno #Leonardo Bonucci