Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Islanďan za 50 miliónov. Nechcem sklamať fanúšikov, tvrdí rekordná posila

Stal sa najdrahšou akvizíciou v dejinách klubu. Islanďan Gylfi Sigurdsson posilnil FC Everton, liverpoolsky klub za neho zaplatil waleskej Swansea City rekordných 50 miliónov eur. V Evertone veria, že lepšie investovať nemohli.

17.08.2017 07:26
debata

Dvadsaťsedemročný kreatívny stredopoliar patrí na svojom poste medzi špičku súťaže. V uplynulej sezóne v drese Swansea mal deväť gólov, trinásť asistencií a City pomohol k záchrane v elitnej Premier League.

„Na tomto prestupe sme pracovali veľmi dlho. Podľa môjho názoru Gylfi patrí na svojej pozícii medzi najlepších hráčov v súťaži. Sme veľmi radi, že sme ho získali. Verím, že bude správnou posilou pre mužstvo,“ tešil sa kouč Evertonu Ronald Koeman.

„Prestúpil som do ambiciózneho klubu, ktorý má svoju víziu a je na správnej ceste. Dúfam, že budem pokračovať v strieľaní gólov a vytváraní šancí pre spoluhráčov. Chcem hrať tak, aby som nesklamal fanúšikov. Urobíme všetko pre to, aby sme vyhrávali a stúpali v tabuľke čo najvyššie,“ povedal Sigurdsson pre klubový web Evertonu.

Reprezentant Islandu sa zároveň teší na spoluprácu s trénerom Koemanom. „Bol to skvelý hráč, vo svojej dobe jeden z najlepších. Teraz sa stal z neho veľmi dobrý tréner, v Evertone má jasnú víziu. Vybudoval skutočne silné mužstvo, s kvalitnými hráčmi, ktorí majú mladícku dravosť i skúsenosti,“ dodal Sigurdsson.

Everton v 3. predkole Európskej ligy vyradil MFK Ružomberok, vo štvrtok ho čaká prvý súboj o postup do skupinovej fázy EL proti Hajduku Split. Do novej sezóny Premier League vstúpili Toffees víťazne, minulý týždeň v 1. kole zdolali Stoke City.

debata chyba
Viac na túto tému: #Premier League #FC Everton #Gylfi Sigurdsson