Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Uspel aj bez Ronalda. Real získal jubilejný Španielsky superpohár

Futbalisti Realu Madrid sa stali víťazmi španielskeho Superpohára. Po tom, ako v sobotu triumfovali na ihrisku FC Barcelona 3:1, zdolali svojho odvekého rivala aj na domácom ihrisku v pomere 2:0.

17.08.2017 00:54 , aktualizované: 08:30
Real Madrid Foto: ,
Futbalisti Realu Madrid s víťaznou trofejou.
debata

Skóre otvoril už v 4. minúte utešenou strelou mladík Marco Asensio, pred odchodom do šatne uzavrel skóre stretnutia Karim Benzema. Prvý duel v Barcelone vyhral taktiež madridský tím 3:1 a trofej získal s celkovým skóre 5:1.

Hráči Realu sa tak tešia zo zisku Španielskeho superpohára, desiateho v klubovej histórii. Na konci uplynulej sezóny okrem prvenstva v La Lige ako prvé mužstvo v histórii obhájili titul v Lige majstrov. Minulý utorok zasa zvíťazili v macedónskom Skopje v dueli o Európsky superpohár nad anglickým Manchestrom United (2:1).

Real ukoristil Španielsky superpohár prvýkrát od roku 2012. O víťazstve v odvete rozhodol už v prvom polčase. V 4. min napriahol z 25 metrov Marco Asensio a bol z toho ďalší exportný zásah v podaní 21-ročného Mallorčana. Gólovú poistku pridal v 39. min Karim Benzema.

Mladík Marco Asensio skóroval v štyroch z piatich finálových duelov, v ktorých v drese Realu vybehol na trávnik. „Moje dva góly v Španielskom superpohári boli skvelé a rád si ich budem púšťať znova a znova. Fanúšikovia nám v odvete preukázali ohromnú podporu, preto sme ich chceli odmeniť ďalším titulom. Hrali sme doma a museli sme naozaj zapnúť. Vytvorili sme si množstvo šancí. Myslím si, že sme v tomto dvojzápase hrali lepší futbal ako súper,“ povedal pre oficiálnu stránku Realu účastník nedávnych ME hráčov do 21 rokov v Poľsku.

Cristiano Ronaldo s víťaznou trofejou. Foto: SITA/AP, Francisco Seco
Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo s víťaznou trofejou.

Real nastúpil bez svojej najväčšej hviezdy Cristiana Ronalda. Tridsaťdvaročný Portugalčan dostal v nedeľu na Camp Nou červenú kartu, následne postrčil hlavného rozhodcu a od disciplinárnej komisie vyfasoval 5-zápasový dištanc.

Napriek tomu mali „Los Blancos“ najmä do prestávky miestami až drvivú prevahu. Svedčí o tom aj pomer streleckých pokusov (10:1). Po zmene strán Madridčania „ubrali plyn“ a k slovu sa niekoľkokrát dostali aj hostia. Najväčšiu šancu na zníženie nevyužil v 53. min Lionel Messi.

„Som spokojný s tým, ako robíme niektoré veci a predovšetkým s tým, ako hráme. Prvých 15–20 minút bolo veľkolepých, vysoko sme napádali a protivníkovi nepožičali loptu. Bol to z našej strany veľmi dobrý prvý polčas. V druhom polčase sme sa trochu stiahli, pretože Barcelona dokáže dostať súpera do úzkych,“ vyhlásil tréner Madridčanov Zinedine Zidane a dodal:

„Celý zápas sme hrali tak ako sme chceli a keďže všetko vychádzalo podľa plánu, mal som veľkú radosť. Hráči boli fantastickí, sú v skvelej forme a vedia, čo chcú dosiahnuť. Dve trofeje na začiatku sezóny nás nasmerovali na správnu cestu.,“

Štyridsaťpäťročný Francúz od svojho nástupu ku kormidlu Realu v januári minulého roku získal už sedem rôznych titulov.

Real skóroval už v 68. súťažnom dueli za sebou. Táto úspešná séria trvá od 30. apríla 2016, keď madridský tím zvíťazil v San Sebastiáne (1:0). „Naším cieľom bolo získať oba superpoháre. Myslím si, že sme boli lepší ako Manchester United aj Barcelona. To nám dodáva sebadôveru pred úvodom novej ligovej sezóny. Výsledok prvého stretnutia nás v odvete neovplyvnil. Úvodná dvadsaťminútovka bola fantastická, totálne sme súpera prevýšili. Pred nami je však dlhá cesta a to, či môžeme vyhrať všetky tohtosezónne trofeje, uvidíme až v marci alebo v apríli,“ skonštatoval pravý obranca Dani Carvajal.

Súperi sa doteraz stretli v 235 súťažných stretnutiach. Real Madrid zaznamenal 95 víťazstiev, o štyri viac ako „Blaugranas“, 49 duelov sa skončilo nerozhodne. Barcelona v národnom superpohári zaostala za očakávaním. Stopér Gerard Piqué bolestivo priznal, že Real Madrid je momentálne omnoho lepšie mužstvo ako FC Barcelona.

Hviezdam FC Barcelona Lionelovi Messimu a... Foto: SITA/AP, JUAN MEDINA
FC Barcelona Hviezdam FC Barcelona Lionelovi Messimu a Luisovi Suárezovi dvojzápas proti Realu Madrid nevyšiel podľa predstáv.

„Sezóna je dlhá a stále vidím priestor na zlepšenie, no musím povedať, že odkedy som v Barcelone (od roku 2008, pozn.), prvýkrát cítim, že sme naozaj horší ako Real Madrid. Nezažívame najlepšie chvíle ako tím ani ako klub. Musíme tieto prehry prijať a akceptovať, že Madridčania sú lepší,“ povedal podľa webu fourfourtwo.com 30-ročný odchovanec slávnej barcelonskej akadémie La Masia, ktorý pôsobil aj v Manchestri United (2004–2008).

Barcelonský kouč Ernesto Valverde až tak nesúhlasí s Piquého názorom a tvrdí, že aj madridské mužstvo má napriek dominancii v Španielskom superpohári svoje slabé miesta.

„Neexistujú žiadne nezdolateľné mužstvá. Ak je v športe nejaká istota, tak tá, že každý môže prehrať. Nezískali sme trofej, taká je pravda. Úvod prvého polčasu a druhé dejstvo neboli z našej strany dobré. Chceli sme vyhrať tento titul, ale musíme sa pozerať dopredu. Nemáme inú možnosť. Madridčania boli lepší, najmä v druhom zápase. V prvom dueli v Barcelone to tak nebolo,“ myslí si 53-ročný tréner, ktorý sa katalánsky veľkoklub hrával v rokoch 1988–1990.

Španielsky superpohár – odveta:

Real Madrid – FC Barcelona 2:0 (2:0), prvý zápas 3:1, trofej získal Real

  • Góly: 4. Asensio, 39. Benzema.
debata chyba
Viac na túto tému: #Real Madrid #fc barcelona