Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zneuctenie či podpora? Fanúšikovia Realu sa v odvete vrátia k vylúčeniu Ronalda

Futbalisti Realu Madrid sa v stredu pokúsia získať jubilejný desiaty španielsky Superpohár. Nakročené k nemu majú po úvodnej výhre 3:1 v Barcelone, ale druhý krok musia urobiť doma. A to bez potrestaného Cristiana Ronalda.

16.08.2017 07:27
Cristiano Ronaldo Foto: ,
Akrobatické zakončenie Cristiana Ronalda počas prvého zápasu Španielskeho superpohára proti Barcelone, v ktorom hviezdu Realu Madrid vylúčili a následne potrestali päťzápasovou stopkou.
debata

Portugalský útočník dostal v prvom stretnutí červenú kartu a následne strčil do rozhodcu, čo mu vynieslo trest na päť zápasov. Real sa odvolal, ale verdikt sa už pravdepodobne nezmení.

Fanúšikovia Realu majú podľa denníka Marca na vylúčenie superhviezdy rozdielne názory. Jedna skupina sa s trestom zmierila a vec považuje za uzavretú. Druhá plánuje počas odvety El Clásica protest.

Vylúčenie Cristiana Ronalda v úvodnom zápase

V symbolickej 7. minúte podľa čísla dresu Ronalda vyjadria svoj nesúhlas mávaním bielymi vlajkami. To sa však nepáči najmä „tradičným“ priaznivcom, ktorí toto gesto berú takmer ako zneuctenie. Dôvod? Siedmu minútu na štadióne Santiaga Bernabéua považujú za posvätnú, priam nedotknuteľnú. Pripomínajú si počas nej niekdajšiu legendu klubu Juanita, ktorý tragicky zahynul pri autonehode v roku 1992. Na chrbte nosil práve sedmičku…

Real bude v odvete potrebovať predovšetkým pevnú defenzívu, keďže Barcelona sa musí tlačiť do útoku, streliť minimálne tri góly a neinkasovať, aby mohla pomýšľať na zisk trinásteho Superpohára.

Hráči katalánskeho klubu by si potrebovali spomenúť na november 2015, keď v lige vyhrali v Madride 4:0. Okrem toho však výsledok, ktorý by im zaistil Superpohár, uhrali v Madride len výnimočne. Chýbať im navyše bude zranený kapitán Andrés Iniesta.

Stretnutie sa začína o 23.00 h.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Cristiano Ronaldo #Real Madrid #fc barcelona #Španielsky superpohár