Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

VIDEO: Fanúšikovia rozhodli. Top gól histórie Premier League strelil Bergkamp

Premier League oslavuje 25. výročie. Najvyššia anglická súťaž sa v hrá súčasnom formáte od sezóny 1995/1996. Do dnešného dňa v jej histórii padlo 25 799 gólov.

15.08.2017 18:30
Dennis Bergkamp Foto: ,
Socha Dennisa Bergkampa pred Emirates Stadium v Londýne.
debata

Britská televízia BBC vyhlásila anketu o najkrajší presný zásah, do hlasovania sa zapojilo viac ako pol milióna fanúšikov. A tu je top päťka podľa ich výberu.

1. Dennis Bergkamp (Arsenal Londýn/2002)

„Nelietajúci Holanďan“, ktorý bol známy svojím panickým strachom z lietania, predviedol takúto pireutu v súboji proti Newcastli United. V roku 2002 bol jeho presný zásah vyhlásený za gól sezóny a fanúšikom zostal v pamäti doteraz. Až tretina hlasujúcich v ankete BBC ho zaradila na prvé miesto.

2. Tony Yeboah (Leeds United/1995)

Sezóna 1995/96 bola pre ghanského útočníka prvou na Ostrovoch. Ako nová posila Leedsu United sa prezentoval takýmto gólom do siete Wimbledonu. Odrazenú loptu si dvakrát spracoval na kolene a potom bombou nezadržateľne skóroval.

3. Wayne Rooney (Manchester United/2001)

Rooney už hrá opäť za materský Everton, ale najkrajší gól strelil v drese Manchestru United. A podarilo sa mu to v prestížnom mestskom derby proti City. Po centri Naniho z pravej strany strihol efektné nožničky a rozjasal vypredaný Old Trafford.

4. Thierry Henry (Arsenal Londýn/2002)

Francúzsky kanonier vo svojich najlepších rokoch spájal výnimočnú rýchlosť s brilantnou technikou. Takto sa na jeho sólo pozerala obrana Tottenhamu. Henryho gól získal v ankete BBC štvrté miesto.

5. Jack Wilshere (Arsenal Londýn/2013)

Akcia na sedem dotykov medzi troma hráčmi Arsenalu a pohotové zakončenie Jacka Wilsherea získali piatu priečku.

debata chyba
Viac na túto tému: #Premier League #Dennis Bergkamp