Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nafúkal 2,26 promile. Kozáčikov kolega prišiel o vodičský preukaz

Brankár prvoligovej Viktorie Plzeň Petr Bolek bol odsúdený za jazdu pod vplyvom alkoholu. Tridsaťtriročný futbalista prišiel na tri roky o vodičský preukaz a naviac dostal pokutu 150 tisíc českých korún (cca 5735 eur). ČTK to potvrdil hovorca súdu Lukáš Delong s tým, že rozsudok ešte nie je právoplatný.

15.08.2017 15:43 , aktualizované: 17:53
debata

Bolka zastavila policajná hliadka v jeho rodnej Ostrave pri bežnej cestnej kontrole v noci na 7. júla. Pri dychovej skúške sa ukázalo, že pred jazdou pil alkohol. „Prístroj nameral hodnotu 2,26 promile alkoholu,“ uviedol Delong. Dodal, že jazdu v opilosti potvrdila aj opakovaná kontrola.

Prípadom sa začal zaoberať Okresný súd v Ostrave, ktorý koncom júla rozhodol trestným príkazom. „Športovec si vypočul trojročný zákaz činnosti. Po vtúto dobu nesmie riadiť motorové vozidlo. Naviac mu súd udelil aj peňažný trest 150 tisíc korún,“ povedal hovorca.

„Hráč sa dopustil vážneho prehrešku, ktorý nemienime tolerovať. Za svoje konanie bol ihneď tvrdo potrestaný v rámci klubových možností a právomocí. Uložili sme mu veľmi vysokú pokutu a pristúpili sme k ďalším interným opatreniam,“ povedal pre klubový web generálny manažér FC Viktoria Adolf Šádek a pokračoval:

„Nič na veci nemení ani fakt, že sa všetko odohralo počas osobného voľna hráča. Pre všetkých členov Viktorie Plzeň platia jasné pravidlá – ako sa majú správať a reprezentovať klub navonok. To bolo teraz hrubo porušené a vrhá to tieň na celý klub v očiach fanúšikov, partnerov aj širokej verejnosti. Môžem ubezpečiť, že toto rozhodne tolerovať nebudeme a klubový trest je tvrdý.“

Bolek sa kajal: „Spravil som obrovskú chybu, za ktorú sa chcem všetkým ospravedlniť. Mrzí ma, že som sklamal našic fanúšikov a uvedomujem si, že som svojím konaním poškodil celý klub v čase, keď ho čakajú veľmi dôležité zápasy v pohárovej Európe.“

Tridsaťtriročný brankár chytal v minulosti aj na Slovensku, keď od 1. júla 2008 do 1. júla 2009 si obliekal dres ViOn-u Zlaté Moravce a poldruha roka strávil v FK Senica (1. január 2010 – 1. júl 2012). Odtiaľ prestúpil v lete 2012 do Viktorie Plzeň.

Bolek je vo Viktorii dlhoročný náhradník Matúša Kozáčika, pričom šancu dostáva väčšinou len vtedy, keď je slovenský brankár zranený. Slovenský reprezentačný gólman sa v posledných týždňoch dáva dohromady po operácii kolena, ale už dlhší čas trénuje s mužstvom. V ostatnom ligovom zápase Plzne so Sigmou Olomouc bol v bránke Viktorie Aleš Hruška, Kozáčik sedel na lavičke náhradníkov.

Bolek nie je prvým hráčom Viktorie, ktorý bol potrestaný za jazdu pod vplyvom alkoholu. Pred dvoma rokmi prišiel na rok o vodičský preukaz obranca David Limberský po tom, ako nabúral v Prahe na Smíchov a následne sa pokúsil utiecť pred políciou. Od vedenia Plzne potom bývalý reprezentant dostal najvyššiu pokutu v histórii klubu a prišiel o kapitánsku pásku.

Dres plzenskej Viktorie obliekajú aj traja Slováci – brankár Matúš Kozáčik, stredopoliar Patrik Hrošovský a útočník Marek Bakoš.

debata chyba
Viac na túto tému: #FC Viktoria Plzeň #HET liga #Petr Bolek