Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Živší ako kedykoľvek predtým. Neymar bavil futbalom

Gól a asistencia v premiérovom stretnutí? To je vynikajúce vysvedčenie.

14.08.2017 15:04
Neymar Foto: ,
Neymar vo svojom debute za Paríž St. Germain.
debata

Fanúšikovia mužstiev v rôznych športoch sa zakaždým tešia, keď ich milovaný tím privedie do kabíny novú posilu. Očakávajú od nej kvalitné výkony a pomoc k víťazstvám.

Ak do nového tímu prichádzate s nálepkou najdrahšieho futbalistu sveta, musíte v drvivej väčšine zápasov predvádzať hru hodnú tohto prívlastku. Na Neymara sa návštevníci už nebudú dívať len ako na talentovaného brazílskeho loptového virtuóza, ale najmä na obrovskú finančnú investíciu Paríža St. Germain v hodnote 222 miliónov eur. Po jeho nedeľňajšej víťaznej premiére na ihrisku Guingampu (3:0) potvrdil svoju extratriedu.

„Ľudia si myslia, že ak opustíte Barcelonu, zomreli ste. Nie je to tak. Cítim sa živšie ako kedykoľvek predtým. Hrám a som šťastný. Krajina, mesto a mužstvo sa zmenia, futbal však zostáva rovnaký. Som však šťastný, že som v PSG," cituje Neymara francúzsky denník L'Equipe.

Dvadsaťpäťročný ofenzívny klenot utvoril útočný trojzáprah s Uruguajčanom Edinsonom Cavanim a Argentínčanom Ángelom Di Maríom. Hoci občas ich kombinácia viazla, súperovi viackrát poriadne podkúrili. Neymar s Cavanim sa zapísali do streleckej listiny a navyše jeden druhému asistovali na gól.

„S mojím prvým zápasom som spokojný, ale najdôležitejšie je, že sme vyhrali. Predviedli sme dobrý výkon a strelili tri góly. Na ihrisku sme si rozumeli, stále však pokračujeme vo vzájomnom spoznávaní. Máme skvelý tím. Môj gól? Vždy je dôležité, keď skórujete. Verím, že počet gólov bude pribúdať a pomôžem mužstvu. Cavani je špičkový futbalista. Spolu s ním a Ángelom je ľahké hrať," vyhlásil Neymar pre oficiálnu stránku klubu.

Posila PSG, ktorá prišla pred niekoľkými dňami z Barcelony, predviedla viacero oku lahodiacich individuálnych akcií. Na konci stretnutia si Neymar odniesol honor najlepšieho hráča zápasu.

„Bol skvelý, bavil sa futbalom," zložil poklonu svojmu spoluhráčovi stredopoliar Adrien Rabiot. „Myslím si, že sme dominovali. Začali sme tlačiť, diktovali sme tempo. Boli sme trpezliví, utvorili sme si veľké šance. A Neymar? Je to ďalší z fantastických hráčov, ktorých máme v kádri," pridal sa kouč Unai Emery.

Neymar vďaka horibilnej cenovke čelí enormnému tlaku. Prvý krok je vždy dôležitý. Budú aj ďalšie plné hernej istoty?

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Neymar #Paríž St. Germain