Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ronaldo bude pykať 5 zápasov. Presiahlo to všetko, zúria v Reale

Prvé El Clásico v sezóne malo všetko. Diváci na barcelonskom Nou Campe videli ofenzívny futbal, góly, vylúčenia, penalty - emócie všetkého druhu. Z výhry sa napokon tešil hosťujúci Real. Triumfoval nad FC Barcelona 3:1 a do stredajšej odvety Španielskeho superpohára pôjde vo výhodnejšej pozícii.

14.08.2017 12:39 , aktualizované: 16:46
Cristiano Ronaldo Foto: ,
Cristiano Ronaldo dostáva červenú kartu od rozhodcu De Burgosa Bengoetxeu.
debata (15)

Viac ako výsledok však zarezonovala bizarná trojminútovka Cristiana Ronalda. Portugalčan prišiel na trávnik po hodine hry, vystriedal Karima Benzemu. Všetko odštartoval jeho presný zásah v 80. min, ktorý zlomil nerozhodný stav a neskôr sa ukázal ako víťazný. Po rýchlej akcii z ľavej strany si zasekol Vidala a exportnou pravačkou prekonal Ter Stegena.

Krásny gól oslávil, ako niekedy zvykne. Vyzliekol si dres, napol a ukázal svoje svaly. Hlavný arbiter Ricardo De Burgos Bengoetxea však nemal pre jeho teatrálnosť pochopenie a ukázal mu žltú kartu. O minútu ťahal Bask už červenú kartu, keď Ronaldo po súboji s Umtitim spadol v pokutovom území a dožadoval sa penalty. De Burgos to ale videl ako filmovanie a po druhej žltej hviezdu hostí prísne vylúčil.

Ronaldo verdikt neuniesol a urobil niečo, čo ho nakoniec stojí 5-zápasový dištanc – strčil De Burgosa do chrbta. Viaceré španielske médiá informovali, že rozhodca uviedol konflikt aj v zápise o stretnutí. Podľa pravidiel môže hráč za fyzický stret s mužom v pruhovanom dostať štvor- až 12-zápasovú stopku.

Madridčania uspeli aj bez svojej hviezdy, tretí gól pridal Asensio a v domácej odvete budú vo výhode. Vylúčenie Ronalda však brali ťažko. „Odohrali sme výborný zápas, ale nepáči sa mi vylúčenie Cristiana. Pravdepodobne to nemala byť penalta, ale červená karta je trochu príliš," hneval sa kouč Zinedine Zidane.

Viacerí madridskí novinári nepovažujú za náhodu, že Real v štyroch z predchádzajúcich piatich súbojov El Clásica dohrával pre vylúčenia s nižším počtom hráčov. Na nedostatok ochrany od rozhodcov sa sťažuje aj kabína Realu. „Rovnaké veci sa tu opakujú v každom zápase, ale dnes… To už presahuje všetko," citoval denník Marca nemenovaného hráča Realu.

„Vylúčenie nemôžeme zmeniť, ale pokúsime sa, aby Cristiano mohol v stredu hrať. Každý vie, že v zostave s ním sme silnejší," dodal Zidane. Francúz bol pokojnejší deň predtým, keď na predzápasovej tlačovej konferencii potvrdil, že v blízkom čase predĺži v Madride zmluvu.

Štyridsaťpäťročný tréner, ktorý sa Realu ujal vlani v januári a za 18 mesiacov vyhral šesť trofejí, bude mať takmer dvojnásobný plat ako v doteraz. Na základe nového kontraktu by mal Zidane trénovať tím do roku 2020 a ročne zarábať osem miliónov eur.

Barcelona v prvom zápase bez Neymara doma nepresvedčila. Proti kompaktnej hre Realu si síce utvorila šance, ale vydolovala len jeden gól. Aj ten strelil Messi z penalty. Podľa trénera Ernesteho Valverdeho rozhodli len detaily.

„Doplatili sme na nevyužité šance. Mohli sme dať viac gólov, ale na to musíme byť dôraznejší. Súper nás nachytal v protiútokoch. V odvete chceme podať lepší výkon," vravel Valverde, ktorý rozpadnutý útočný trojzáprah doplnil o Deulofeua. Ťah mu príliš nevyšiel, mladého Španiela po hodine hry nahradil Denis Suárez.

© Autorské práva vyhradené

15 debata chyba
Viac na túto tému: #Cristiano Ronaldo #Real Madrid