Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dal gól i asistoval. Neymar absolvoval víťazný debut za PSG

Futbalisti Štrasburgu zvíťazili 3:0 nad hráčmi OSC Lille v nedeľňajšom stretnutí 2. kola najvyššej francúzskej súťaže. Monako triumfovalo v Dijone a PSG vyhral v Guingampe.

13.08.2017 19:14 , aktualizované: 22:53
Neymar (PSG) Foto: ,
Neymar sa teší z prvého gólu do siete Guingamp, ktorý si vlastencom strelil Jordan Ikoko.
debata (1)

Stál 222 miliónov eur a všetci od neho očakávajú veľké veci. Brazílsky útočník Neymar v nedeľu večer absolvoval debut v drese nového zamestnávateľa Paríž Saint-Germain.

V úvode bol nervózny, stratil niekoľko lôpt. Potom sa však dostal do hernej pohody, pomohol mu k tomu aj vlastenec súpera, ktorý si strelil v úvode druhého polčasu Ikoko. Po hodine hry Neymar narysoval presnú kolmicu na Edinsona Cavaniho, ktorý sa nemýlil a zvýšil na 2:0.

O 20 minút si obaja spoluprácu vymenili, Cavani na päťke prihral voľnému Neymarovi a ten strelil svoj prvý gól za PSG. Paríž premenil druhý polčas na svoju exhibíciu a triumfoval pohodlne 3:0.

V 63. min zápasu Štrasburg – Lille dostal zbytočnú červenú kartu mladý brankár hostí Mike Maignan za hodenie lopty do protihráča a stretnutie sa preňho predčasne skončilo.

Hostia si všetky tri striedania vyčerpali už počas prvého dejstva a do bránky sa musel postaviť 26-ročný útočník Nicolas De Préville, ktorý neskôr trikrát inkasoval. Slovenský brankár Adam Jakubech sa neobjavil ani na striedačke neúspešného tímu.

Monako triumfovalo nad Dijonom 4:1 najmä vďaka hetriku kolumbijského kanoniera Radamela Falcaa. Jeden presný zásah pridal Jemerson. Gól Dijonu strelil Wesley Said.

Za AS nenastúpil mladý útočník Kylian Mbappé, o ktorého sa intenzívne zaujímajú Paríž Saint-Germain a Real Madrid. Zápas sledoval z lavičky náhradníkov.

Ligue 1 – 2. kolo:

Štrasburg – Lille 3:0 (0:0)

  • Góly: 74. J. Martin, 82. Lienard (z pok. kopu), 88. Grimm, ČK: 63. Maignan (Lille)

Dijon – Monako 1:4 (1:3)

  • Góly: 43. Said – 3., 37. a 51. Falcao, 25. Jemerson

Guingamp – Paríž Saint-Germain 0:3 (0:0)

  • Góly: 52. Ikoko (vlastný), 62. Cavani, 82. Neymar
1 debata chyba
Viac na túto tému: #Neymar #AS Monaco #Radamel Falcao #Ligue 1 #Paríž Saint-Germain