Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Šampión ukázal dve tváre. A smútil

Nervózne sa škriabal po krku. Nespokojne krútil hlavou. Vedel, že keď si večer ľahne do postele, bude mu dlho trvať, kým zaspí. "Moji hráči ukázali fanúšikom dve tváre: negatívnu v prvom a pozitívnu v druhom polčase," hovoril v sobotu podvečer Antonio Conte.

13.08.2017 18:09
Cesc Fábregas Foto: ,
Cesc Fábregas bol jeden z dvojice hráčov Chelsea Londýn, ktorý pre červenú kartu nedohral zápas úvodného kola proti Burnley.
debata

Tréner futbalistov londýnskej Chelsea netajil sklamanie. Jeho zverenci vstúpili do nového ročníka Premier League domácou prehrou s outsiderom z Burnley (2:3).

Na závahanie obhajcu titulu by si pritom stavil pred zápasom málokto. Štatistiky nenasvedčovali tomu, že futbalový svet sa dočká prekvapenia. Chelsea neprehrala v úvodnom ligovom súboji od roku 1998. Navyše, Burnley, šestnásty tím z minulého ročníka, zvíťazil v predošlej sezóne na ihriskách súperov jediný raz.

„Snažili sme sa až do poslednej sekundy. Škoda, že nám to napokon nevyšlo, v druhom polčase sme hrali vskutku dobre,“ zalamoval rukami Conte.

Londýnčania odchádzali na polčasovú prestávku v šoku. Na ukazovateli skóre svietil stav 0:3. Navyše, domáci hrali už po štvrťhodine stretnutia len s desiatimi mužmi. Gary Cahill, nový kapitán Chelsea, nešikovne stratil loptu a snažil sa chybu napraviť. Lenže do Stevena Defoura šiel nohami napred – červená karta bez mihnutia oka.

„Bol to kľúčový okamih. Dohrávať s desiatimi tak dlho nie je veru jednoduché,“ tvrdil Conte pre BBC.

Akoby to nestačilo. Vylúčenie si vykoledoval po zmene strán aj Cesc Fábregas. Tvorca hry najprv dostal žltú kartu za zosmiešňujúci potlesk rozhodcovi, následne tvrdo fauloval súpera a porúčal sa z ihriska.

„Nechcem sa vyjadrovať k rozhodcom. Ale poviem to takto: chyby robia hráči, tréneri a tiež rozhodcovia,“ naznačil Conte nespokojnosť s ich výkonom.

Napriek početnej nevýhode dokázal veľký favorit ešte zdramatizovať zápas. Po góloch letnej posily Alvára Moratu a stopéra Davida Luiza znížil na rozdiel jediného presného zásahu. Na viac sa však už mužstvo zo Stamford Bridge nezmohlo.

„Po prvej červenej karte sme stratili hlavy. Mali sme reagovať úplne inak,“ nariekal taliansky kouč. Nielen on, ale aj tisíce fanúšikov si vykročenie na cestu za obhajobou titulu akiste predstavovali úplne inak.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Premier League #Antonio Conte