Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šesť trofejí za 18 mesiacov. Odmena? Ročný plat osem miliónov eur

Francúzsky futbalový tréner Zinedine Zidane sa v Reale Madrid dočká novej zmluvy. Kouč víťaza Ligy majstrov v sobotu na tlačovej konferencii pred nedeľňajším prvým súbojom španielskeho Superpohára s Barcelonou potvrdil zákulisné informácie o dohode, s ktorými prišli španielske médiá.

12.08.2017 17:03
Zinedine Zidane Foto: ,
Kouč Realu Madrid Zinedine Zidane s trofejou pre víťaza Európskeho superpohára.
debata

Na základe nového kontraktu by mal Zidane trénovať tím do roku 2020 a ročne zarábať osem miliónov eur.

Štyridsaťpäťročný tréner, ktorý sa A-mužstva Realu ujal vlani v januári, bude mať takmer dvojnásobný plat ako v doteraz. „Som šťastný. Je to znak dôvery a tiež toho, že robíme svoju prácu dobre,“ potvrdil v sobotu Zidane.

Pôvodná zmluva viazala Zidaneho v Reale do polovice budúceho roka. Niekdajší najlepší futbalista sveta si však nemyslí, že by nový dlhodobý kontrakt automaticky znamenal väčší kľud k práci. „Aj keby som podpísal na desať či dvadsať rokov, musel by som mať na pamäti, čo sa tu po mne chce. Za rok môže byť tréner preč,“ zdôraznil.

Zidane za rok a pol získal s Realom šesť trofejí. K dvom triumfom v Lige majstrov pridal aj jeden ligový primát, dva triumfy v Európskom superpohári a výhru na MS klubov.

debata chyba
Viac na túto tému: #Real Madrid #Zinedine Zidane