Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vysnívaný úvod sezóny pre Arsenal. Wengerovi skvelo vyšli striedania

Sezóna anglickej futbalovej Premier League sa začala divokou prestrelkou medzi Arsenalom Londýn a Leicestrom City, ktorú vyhral 4:3 londýnsky tím v zostave aj s brankárom Petrom Čechom.

12.08.2017 10:58
Arsenal Londýn Foto: ,
Hráči Arsenalu Londýn Olivier Giroud a Aaron Ramsey oslavujú víťazný gól Arsenalu Londýn v zápase proti Leicestru City.
debata

Domáci otočili výsledok až v záverečnej desaťminútovke, víťazný gól strelil v 85. minúte striedajúci Olivier Giroud.

Premier League odštartovala prvýkrát v piatok a netypický termín medzi dvoma bývalými šampiónmi priniesol na Emirates Stadium veľké gólové predstavenie. Zahájil ho už po 94 sekundách francúzsky útočník Alexandre Lacazette, ktorý prišiel do Arsenalu v lete z Lyonu za 46,5 milióna libier. Najdrahšia posila v histórii klubu otvorila skóre presnou hlavičkou.

Rovnakým spôsobom ale už o tri minúty neskôr vyrovnal Šindži Okazaki, ktorý prekonal Čecha po tom, ako český brankár nedosiahol na pretiahnutý center. Skóre po necelej polhodine hry otočil svojím prvým gólom v zápase Jamie Vardy, ktorý premenil milimetrovo presnú prihrávku Marca Albrightona.

„Začali sme dobre a mysleli sme si, že budeme mať zápas pod kontrolou. Potom sme ale chybovali a oni nás potrestali. Mali šance a my sme museli doťahovať,“ vravel Čech po zápase.

Aspoň remízu vybojoval v nadstavenom čase prvého polčasu pre domácich Danny Welbeck, ale v 56. minúte opäť šokoval Vardy, ktorý prekonal Čecha po tretí raz. Leicester potom dlho držal nádej na prvú výhru nad Arsenalom od roku 1994 a prvú na jeho ihrisku dokonca po 44 rokoch, ale napokon išiel domov naprázdno.

Najskôr v 83. minúte dorazil za chrbát Kaspera Schmeichela loptu z malého vápna Aaron Ramsey a o dve minúty neskôr Giroud prudkou hlavičkou trafil brvno, a od konštrukcie sa lopta odrazila za bránkovú čiaru. Tréner Arsene Wenger tak ma na úvod svojej 22. sezóny v Arsenale šťastnú ruku pri striedaniach, keďže Ramseyho i Girouda poslal na trávnik spoločne v 67. minúte.

„Keď sme strácali, boli to ťažké okamihy. Ale dokázali sme sa z toho dostať, čo je skvelé. Bolo to len prvé stretnutie v sezóne a hneď sa z toho stala takáto klasika,“ dodal Čech.

debata chyba
Viac na túto tému: #Premier League #Arsenal Londýn #Leicester City