Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Už stačilo, vravel o nákupoch Guardiola, kouč Manchestru City

Tréner anglického futbalového klubu Manchester City Josep Guardiola prisľúbil, že tím dodrží úroveň výdavkov, ktoré v jeho prvom roku vo funkcii dosiahli 500 miliónov libier.

11.08.2017 20:03
Pep Guardiola Foto: ,
Tréner Manchestru City Pep Guardiola.
debata (2)

„Skončí sa to, je to neudržateľné. Samozrejme, počas nasledujúcich troch, štyroch rokov bude klub kupovať v každom prestupovom termíne jedného, dvoch hráčov,“ povedal tréner Guardiola deň pred začiatkom sezóny Premier League.

Po tom ako Guardiola prevzal jeden z najstarších tímov v Európe, klub prešiel počas posledných dvoch letných prestupových okien rozsiahlymi hráčskymi zmenami. City vynaložili v tomto prestupovom období 200 miliónov libier za Kylea Walkera, Benjamina Mendyho a Danila. Minulé leto to bola čiastka 170 miliónov. Podľa slov Guardiolu, príchod jedenástich dôležitých hráčov mu ponúka bohaté možnosti v útoku. Do tímu, ktorého vekový priemer je 24 rokov, prestupy priniesli čerstvý vietor. City sú najväčším ašpirantom na ligový titul, po tom ako minulú sezónu skončili pätnásť bodov za majstrovskou Chelsea Londýn.

„Posilnili sme sa, ale to urobili všetky tímy s výnimkou Tottenhamu,“ povedal Guardiola a ďalej pokračoval: „Museli sme sa posilniť, pretože štyrom alebo piatim hráčom vypršala zmluva. Snažili sme sa omladiť tím, urobili sme to skôr a máme šťastie, pretože v nasledujúcom období budú prestupy drahšie. Klub to urobil šikovne, pretože sme dosiahli, čo sme po minulej sezóne potrebovali.“

Tím je stále príliš závislý od kapitána a stopéra Vincenta Kompanyho, náhrada za Yayu Tourého (34) bude Guardiolova priorita budúce leto. V novej sezóne si klub vďaka hráčom ako Sergio Aguero, Gabriel Jesus, stredným záložníkom ako David Silva, Kevin de Bruyne, Rahem Sterling, Leroy Sane a novej posily Bernardovi Silvovi sľubuje veľa gólov. Tréner poznamenal, že Kyle Walker a Danilo sú dynamickí obrancovia a spĺňajú jeho požiadavky vysokých defenzívnych hráčov. Znamená to, že v tejto sezóne môže rotovať formácie z 3–5–2,4–3–3, v závislostí od zranení a súperov. Guardiola má ideálnu zostavu na to, aby City mohli zaútočiť na titul. „Táto skupina hráčov zostane v tíme dlho,“ dodal. ManCity nastúpi na zápas v sobotu proti Brightonu bez Mendyho a Ilkya Gündogana, podľa trénera sú však blízko návratu zo zranenia.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Pep Guardiola #manchester city