Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Premiéru videorozhodcu v Nemecku sprevádzali problémy

Prvé využitie videa v súťažnom zápase v nemeckom futbale sprevádzali technické problémy. V sobotňajšom Superpohári medzi Bayernom Mníchov a Borussiou Dortmund pre ne videorozhodca nemal na posúdenie možného ofsajdu pri vyrovnávacom góle bavorského tímu k dispozícii všetky dostupné možnosti.

06.08.2017 17:06
Bayern Mníchov, Borussia Dortmund, Foto: ,
Futbalisti Bayernu oslavujú gól vo finále superpohára proti Dortmundu.
debata

Bayern vyrovnal na 2:2 dve minúty pred koncom po vlastnom góle brankára Romana Bürkiho, zásahu ale možno predchádzal ofsajd útočníka Roberta Lewandowského. Rozhodca Felix Zweyer preto situáciu konzultoval s asistentom pri videu Tobiasom Stielerom, ktorý však nemal k dispozícii zobrazenie čiary na vyznačenie ofsajdovej pozície.

Arbiter nakoniec gól uznal a Bayern potom zápas vyhral 5:4 na penalty. „Hlavné je, že rozhodnutie bolo správne. To je úplne najdôležitejšie,“ povedal agentúre DPA šéf nemeckých rozhodcov Hellmut Krug. „Ale priznávam, že sme mali veľké šťastie, že v tomto prípade išlo rozhodnutie potvrdiť,“ dodal.

Do centra pozornosti sa dostalo video aj v sobotu v stretnutí Holandského superpohára medzi Feyenoordom a Arnhemom. Arbiter totiž najprv neodpískal penaltu pre Vitesse a rotterdamský tím z protiútoku zvýšil na 2:0. Rozhodca ale potom prehodnotil situáciu s asistentom pri videu, gól odvolal a nariadil pokutový kop. Arnhem z neho vyrovnal na 1:1, Feyenoord nakoniec zvíťazil 4: 2 v penaltovom rozstrele.

debata chyba
Viac na túto tému: #Bayern Mníchov #Borussia Dortmund #videotechnológia vo futbale