Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dortmund pomohol Bayernu k superpoháru vlastným gólom v závere

Futbalisti Bayernu Mníchov získali Nemecký superpohár, keď v sobotu zdolali v Dortmunde domácu Borussiu 5:4 v penaltovom rozstrele.

05.08.2017 23:53
Robert Lewandowski Foto: ,
Robert Lewandowski dvíha nad hlavu Nemecký superpohár.
debata

V riadnom hracom čase bol stav nerozhodný 2:2. Rozhodujúci pokutový kop premenil 21-ročný obranca Niklas Süle. Bavorský klub sa teší z tejto trofeje šiesty raz v histórii, obhájil vlaňajšie víťazstvo nad rovnakým súperom.

Domáca Borussia sa v priebehu stretnutia dvakrát dostala do vedenia, ale hostia vždy dokázali zmazať manko súpera. Skóre otvoril v 12. min Christian Pulisic, ktorý využil hrúbku Javiho Martíneza na rozohrávke a ľahko si v nájazde poradil s brankárom Svenom Ulreichom. Bavori vyrovnali už o šesť minút neskôr, keď prudký center do malého vápna z pravej strany zužitkoval Robert Lewandowski.

Po zmene strán išli domáci opäť do vedenia zásluhou Pierra-Emericka Aubameyanga po rýchlom protiútoku. Dortmund bol už na dosah trofeje, keď si dve minúty pred koncom v chaose strelil vlastný gól brankár Roman Bürki.

Po uplynutí riadnej hracej doby nasledovali hneď pokutové kopy, v ktorých bol najprv v tretej sérii neúspešný Joshua Kimmich z Bayernu, ale v 4. a 6. sérii nepremenili svoje pokusy domáci hráči Sebastian Rode a Marc Bartra a Bayern sa tešil z triumfu.

Borussia Dortmund – Bayern Mníchov 2:2 (1:1), na strely zo značky pok. kopu 4:5
Góly: 12. Pulisic, 71. Aubameyang – 18. R. Lewandowski, 88. Bürki (vlastný)

debata chyba
Viac na túto tému: #Bayern Mníchov #Borussia Dortmund #Nemecký superpohár