Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ošiaľ v Parku princov. Neymar si užil aj oslavný chorál, na debut si musí počkať

Fanúšikovia Paríža St. Germain v sobotu dostali možnosť prvýkrát vidieť svoju novú hviezdu Neymara na trávniku Parku princov.

05.08.2017 17:30 , aktualizované: 19:30
Neymar Foto: ,
Neymar zdraví fanúšikov Paríža St. Germain.
debata

Brazílskemu futbalovému útočníkovi, ktorý prišiel do francúzskej metropoly za astronomických 222 miliónov eur z Barcelony, si na štadióne užil búrlivé privítanie. Na zápasový debut si ale bude musieť Neymar minimálne týždeň počkať, jeho prestup ešte administratívne nedotiahli.

Neymar ešte na piatkovej tlačovej konferencii dúfal, že by sa mohol predstaviť v drese PSG už v sobotu v úvodnom ligovom kole proti Amiens. Predstavitelia francúzskych profesionálnych súťaží (LFP) ale nedostali zo Španielska do piatkovej polnoci medzinárodný certifikát potvrdzujúci prestup a Neymar tak musí sledovať zápas len z tribúny.

Neymar sa ukázal fanúšikom Paríža St. Germain Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
Transparent na tribúne štadióna Paríža St....

Napriek tomu kapitán brazílskej reprezentácie vybehol na trávnik zhruba pol druha hodiny pred výkopom a na 24 minút sa 45 000 nadšeným priaznivcom ukázal v novom drese.

„Som šťastný, že som tu. Chcem s vami získať mnoho trofejí, potrebujem vašu podporu,“ povedal Neymar svojím materinským jazykom a po francúzsky dodal: „Paríž je magický“.

Chorál fanúšikov pre Neymara

Neymar, ktorého predstavenie sprevádzal francúzsky DJ Martin Solveig, predviedol niekoľko svojich technických kúziel a vykopol nadšeným fanúšikom na tribúny pár lôpt.

Neymara tento týždeň PSG vyplatil z Barcelony za rekordnú sumu 222 miliónov eur a podpísal s ním kontrakt na päť rokov. Na zápasový debut si bude musieť jeden z najlepších futbalistov sveta počkať minimálne do nedele 13. augusta, keď Parížania nastúpi v Guingampe.

Paríž St. Germain zvíťazil nad Amiens

Futbalisti Paríža St. Germain triumfovali 2:0 nad Amiens v zápase úvodného kola novej sezóny najvyššej francúzskej súťaže. Góly Parížanov strelili Edinson Cavani a Javier Pastore.

Ligue 1 – 1. kolo:

Paríž St. Germain – Amiens 2:0 (1:0)
Góly: 42. Cavani, 80. Pastore

Olympique Lyon – Štrasburg 4:0 (1:0)
Góly: 23. a 61. Mariano Díaz Mejía, 58. a 90.+ Fekir (prvý z pok. kopu)

Metz – Guingamp 1:3 (1:1)
Góly: 14. Roux – 39. Briand (z pok. kopu), 71. Blas, 84. Diallo

Montpellier – Caen 1:0 (0:0)
Gól: 59. S. Camara

St. Étienne – Nice 1:0 (1:0)
Gól: 4. Bamba

Troyes – Rennes 1:1 (0:0)
Góly: 46. Grandsir – 69. Tell

debata chyba
Viac na túto tému: #Neymar #Paríž St. Germain