Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ronaldo na súde: Nerozumiem tomu, chodil som do školy len 6 rokov

Španielska spravodajská agentúra EFE priniesla časť výpovede Cristiana Ronalda z pondelňajšieho súdneho pojednávania na predmestí Madridu, v ktorom čelil obvineniam z daňových podvodov.

04.08.2017 18:35
Cristiano Ronaldo Foto: ,
Cristiano Ronaldo.
debata (27)

Tých sa mala futbalová superhviezda dopustiť v rokoch 2011 – 2014, štátny zástupca ich vyčíslil na 14,7 milióna eur. Počas súdu sa Ronaldo priznal, že nedokončil ani základnú školu a situácii, v ktorej sa ocitol, nerozumie.

„Všetko som vyplatil v roku 2014. Viaceré veci mi vôbec nič nehovoria, chodil som do školy len šesť rokov. Jediné, čo mi ide, je futbal," uviedol podľa EFE Ronaldo. „Keď mi poradcovia povedia – Cris, nie je v tom žiaden problém – tak im jednoducho verím. Sú najlepší, odvádzajú kvalitnú prácu. Dobre ich platím, majú moju stopercentnú dôveru, preto nechávam všetko v ich rukách," dodal.

Ronalda zastupuje agentúra Gestifute, ktorá obvinenia odmieta. Tvrdí, že jej klient platí všetko tak, ako má. Portugalčan bráni aj svojho agenta Jorgeho Mendesa: „Je ako ja, tieto obvinenia mu veľa nehovoria. Je krstným otcom mojich detí a preto mu najviac dôverujem."

Útočník Realu Madrid tiež nechápal dôvod svojej prítomnosti na pojednávaní. „Vždy som zaplatil dane, v Anglicku aj v Španielsku. Ako viete, nemôžem nič skrývať. Veď to ani nejde, som ako otvorená kniha. Stačí ísť na Google a všetko tam o mne je. Napríklad Forbes vždy publikuje moje príjmy. Nič zlé som neurobil, som neviný," povedal podľa agentúry. Sudcovia by mali čoskoro oznámiť, či existujú dostatočné dôkazy k vzneseniu obžaloby.

27 debata chyba
Viac na túto tému: #Cristiano Ronaldo #daňový únik