Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Lenivosť, chyby v obrane, skrývanie sa v múre. Hviezdny Pirlo čelí kritike

Andrea Pirlo patrí medzi najväčšie hviezdy americkej futbalovej MLS. Taliansky stredopoliar je typickým tvorcom hry s dokonalým ovládaním lopty, ktorý na počkanie dokáže vykúzliť milimetrovú prihrávku, vďaka čomu si vyslúžil prezývku L'architetto (Architekt).

01.08.2017 13:12
debata
Stredopoliar New Yorku City Andrea Pirlo... Foto: Reuters, Nick Turchiaro
Andrea Pirlo, Sebastian Giovinco Stredopoliar New Yorku City Andrea Pirlo (vľavo) v súboji s útočníkom Toronta Sebastianom Giovincom, autorom dvoch gólov.

Fanúšikovia New Yorku City, ktorí ho pred dvoma rokmi vítali ako hrdinu, mu však čoraz častejšie vyčítajú apatický prístup, pribúdajúce chyby v obrane či pomalosť s minimom šprintov.

V nedeľňajšom ligovom zápase proti Torontu 38-ročný hráč najprv nechal voľný priestor Sebastianovi Giovincovi, ktorý v 32. min nemal problém otvoriť skóre.

V 2. polčase čelili hráči newyorského tímu priamemu kopu. V múre nechýbal ani Pirlo, ktorý sa však pri strele svojho krajana Giovinca skryl za spoluhráča. Domáci zvýšili na 2:0 a do konca zápasu pridali ešte dva góly.

„Múr City aspoň udržal Pirla v bezpečí,“ znel jeden z komentárov fanúšika, ktorému už došla trpezlivosť.

„Nečinnosť a nulová obrana Pirla sa opäť prejavili. Nezaslúži si plat, ktorý poberá. Je starý, pomalý a lenivý,“ dodáva ďalší na adresu bývalého špílmachra milánskeho AC či Juventusu.

S platom 5,8 milióna je na 4. mieste v rebríčku najlepšie zarábajúcich hráčov MLS.

Zostrih celého zápasu Toronto - New York City
debata chyba
Viac na túto tému: #New York City FC #Andrea Pirlo